Çilekli Mereng Tarifi..Çilekli Meren Tatlısı Nasıl Yapılır...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Çilekli Mereng Tarifi..Çilekli Meren Tatlısı Nasıl Yapılır...
Çilekli Mereng Tarifi
Çilekli Mereng Nasıl Yapılır





Akşamüstü misafirlerinize ikram edebileceğiniz tatlı mı tatlı bir tarife ne dersiniz? İşte çilekli mereng tarifi...İşin içinde çilek varsa olay bitmiştir zaten..:)İşte sizlere bu sıcaklarda buz gibi mis gibi çilekli dondurma tarifi..



cilekli-mereng-tarifi-2a9.jpg



Çilekli Mereng Tarifi





Malzemeler:

2 yumurta beyazı
100 gr toz şeker
2 kaşık un
1 kase ufak kesilmiş çilek

Hazırlanışı:

Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlayın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yumurta beyazlarını fazla geniş olmayan bir kapta mikserle çırpmaya başlayın Kıvam almaya başlayınca toz şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.

Bu noktada dikkat edin.

Şekeri katmak için acele etmeyin ,yumurta beyazları koyu kıvam almaya başlayınca şekeri azar azar ekleyin. Yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Koyulaştığı anda çırpmayı bırakın. Metal kaşıkla yumurta beyazlarına unu ekleyin. Yavaş yavaş yumurta beyazına ufak parçalara ayırdığınız çilekleri ekleyin. Fazla söndürmeden katlama usulü ile karıştırın. Tepsiye yaklaşık 2 cm aralıklarla 2 tatlı kaşığı ölçüsünde mereng karışımından parçalar koyun. Yaklaşık 35-40 dk pişirin (sertleşinceye kadar) Soğumaya bırakın Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
 
Geri
Üst