gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
    3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
    2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
    300 gr beyaz etli balık filetosu
    1 tutam karabiber
    1 limon (ince dilimlenmiş)
    Su
    Yagli kagit


    Yapılışı:

    Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın.
    Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin.
    Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp,
    kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın.
    Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip,
    sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin.
    Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin.
    Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın.
    Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın.
    Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin.
    Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup,
    üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin.
    Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri
    4 ayri servis tabağına yerleştirin.
    Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın.


     
Çin mutfağı / Kağıtta balık konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. Çin Kağıt Para Örnekleri

    Çin Kağıt Para Örnekleri

    1 Yuan - 1979 1 Yuan - 1912 5 Sen - 1939 1938-44 - 5 Yuan 1969 - 10 Yuan 1938 - 50 Fen 100 Yen - 1945 1937 - 10 Yuan 1935 - 10 Yuan 20 Gold Custom Unit - 1930 5 Fen - 1953 1962 - 2 Jiao 1980 - 1 Jiao 1999 - 5 Yuan
  3. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  4. Çin usulü sazan balığı

    Çin usulü sazan balığı

    sazan balığı nasıl pişirilir sazan nasıl pişirilir balığı pişer video dünyanın en büyük videosu Balık seviyor musunuz ? Peki çin usulü yapılmışına ne dersiniz. Şimdi ki tarifimiz balık seven arkadaşlarımız için arkadaşlarım. Malzemeler: 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı 3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu 1 su bardağı sek beyaz şarap 1/2 çorba kaşığı rafine yağ Harcı : 4...
  5. Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim Malzemeler: 300 gr. Uzun Taneli Pirinc 250 gr. Taze Sogan 200 gr. Kirmizi Tatli Biber 125 gr. Margarin 2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi:...

Sayfayı Paylaş