gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ)
    4 diş sarımsak
    3 adet taze soğan
    1 adet domates (irice)
    1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
    1 çay kaşığı tane karabiber
    1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Tuz,karabiber

    Yapilisi:

    Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercik edilir) kızdırın.
    Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.
    Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin.
    Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
    Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın.
    Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.

    *Mutlaka sicak servis yapiniz.


     
  2. toi avec moi

    toi avec moi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2010
    Mesajlar:
    303
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    cin mutfaginda onlara ôzel yemeklerini tatmisimdir.hafif ve doyurucu ve kilo aldirmiyor tavsiye ederim degisik tatlari
     
Çin mutfağı / Karides Kavurma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. İspanyol Karidesi (İspanya Mutfağı)

    İspanyol Karidesi (İspanya Mutfağı)

    Malzemeler: 1 kg karides 2 ince dilimlenmis sogan 2 su bardagi bira 1 dis sarmisak 1 defne yapragi 3 adet tane karabiber 2 adet kereviz yapragi 2 çay kasigi tuz 1/2 limon Yapilisi: Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin. Yaklasik 10 dakika kaynatin. Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin. Atesten...
  3. Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı...
  4. Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim Malzemeler: 300 gr. Uzun Taneli Pirinc 250 gr. Taze Sogan 200 gr. Kirmizi Tatli Biber 125 gr. Margarin 2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi:...
  5. Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan tereyagi ile hizla karistirarak ve kücük parcalara ayirarak pisirin ve bir tabaga alin. Kücük kücük dogranmis sucuk ve haslanmis dogranmis soguk eti...

Sayfayı Paylaş