gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim [​IMG]
    Malzemeler:

    300 gr. Uzun Taneli Pirinc
    250 gr. Taze Sogan
    200 gr. Kirmizi Tatli Biber
    125 gr. Margarin
    2 Yemek Kasigi Soya Sosu
    1 Dis Ezilmis Sarmisak
    4 Adet Yumurta
    Aci Kirmizi Biber
    Tuz



    Yapilisi:

    Pirincleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika hasladiktan sonra süzüp sogumaya birakin. Taze sogani ince seritler halinde dograyin. Kirmizi dolmalik biberleri ayiklayip serit serit kesin. Biber ve taze soganlari hasladiginiz pirince katin. Yumurta, soya sosu, sarmisagi ve aci biberi karistirin. Diger tarafta margarini bir tavada eritin. Hazirladiginiz karisimi porsiyon porsiyon bir yemek kasik yardimi ile tavaya koyun, üzerine bastirip yassilastirin. Her iki tarafini 3-4 dakika olmak üzere citir citir kizartin. Fazla yagin süzülmesi icin ayri bir kaba alin, sonra tatli-eksi Cin sosu ile birlikte servis yapin.


     
Çin mutfağı / Pirinc Mücveri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. çin Usulü Pirinç Mücveri

    çin Usulü Pirinç Mücveri

    Malzemeler : 300 gr. uzun taneli pirinç 250 gr. taze soğan 200 gr. kırmızı tatlı biber 125 gr. margarin 2 yemek kaşığı soya sosu 1 diş ezilmiş sarmısak 4 adet yumurta Acı kırnızı biber Tuz Hazırlanışı : Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp...
  3. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  4. Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı...
  5. Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan tereyagi ile hizla karistirarak ve kücük parcalara ayirarak pisirin ve bir tabaga alin. Kücük kücük dogranmis sucuk ve haslanmis dogranmis soguk eti...

Sayfayı Paylaş