gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1 Adet Yumurta
    100 gr. Soguk Et
    100 gr. Sucuk
    1 adet Havuc
    1 adet Kabak
    2 adet Taze Sogan
    2 dis Sarmisak
    1 kase Haslanmis Pirinc
    Soya Sosu
    1 corba Kasigi Tereyagi


    Yapilisi:

    Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan tereyagi ile hizla karistirarak ve kücük parcalara ayirarak pisirin ve bir tabaga alin. Kücük kücük dogranmis sucuk ve haslanmis dogranmis soguk eti tavaya alip birlikte kavurun. Havuc ve kabagi ince ince dograyin, tavada kavrulmakta olan sucuk ve ete ekleyip cok kuvvetli ateste 1 dakika daha kavurun. Ince kiyilmis yesil sogan ve ince dilimlenmis sarmisagi ekleyin. Haslanmis pirinc ile birlikte pisirilmis olan yumurtayi tavaya alin. Tüm malzemeyi iyice karistirip soya sosu ile birlikte servis yapin


     
Çin mutfağı / Pirincli Yumurta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  3. Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın) - 1 yemek kaşığı dry sherry - 115 gr cashew fıstığı - 1 çay kaşığı susam yağı - 1 adet yeşil...
  4. Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı...
  5. Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim Malzemeler: 300 gr. Uzun Taneli Pirinc 250 gr. Taze Sogan 200 gr. Kirmizi Tatli Biber 125 gr. Margarin 2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi:...

Sayfayı Paylaş