gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Tatli-Eksi Sebzeli Noodle

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sebzeli noodle tavuklu noodle tarifi tavuklu sebzeli tarifi Malzemeler: 1/2 paket Cin makarnasi
    1 havuc (serit dogranmis)
    Birkac kereviz sapi
    Biraz taze zencefil
    2-3 dis sarimsak
    1 dolmalik yesil biber
    1 adet sogan (kalin dogr.) 5-6 adet orta boy mantar
    2 sap taze sogan
    2 dolu tatli kas.bal
    1 kahve finc.limon suyu (veya
    1/2 sirke)
    1/2 kahve finc.soya sosu
    1 tatli kas.misir nisastasi
    1 - 2 cay kasigi pul biber
    1 tatli kasigi susam


    Yapilisi:

    Sogani ve serit dogranmis havucu sivi yagda karistirarak pisirin.
    Sarmisagi ve serit dolmalik biberi ve kiyilmis zencefili ekleyip pisirmeye devam edin.
    Susamlari ve kiyilmis kereviz saplarini da ilave edip sebzelerle birlikte kavurun. Iri dogranmis mantari da ekleyip ayri bir kapta karistirdiginiz bal, sirke, soya sosu ve nisastayi da sebzelere ilave edin; kalinlasana kadar 1-2 dk. karistirin. Bu arada 2-3 dak. hasladiginiz makarnayi süzün, pul biber ile birlikte tatli-eksi soslu sebzelere ilave edin. Iyice karistirin.


     
Çin mutfağı / Tatli-Eksi Sebzeli Noodle konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    çin usulü sebzeli tavuk çin usulü sebzeli tavuk sote soya soslu sote noodle MALZEMELER 2 adet kabak 1 adet havuç 2-3 adet biber 2 adet kırmızı biber 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk soya sosu 1 diş sarımsak çeşitli baharatlar. HAZIRLANIŞI Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya...
  3. Sebzeli Sosisli Mercimek (Avusturya Mutfağı)

    Sebzeli Sosisli Mercimek (Avusturya Mutfağı)

    Malzemeler: 1 su bardagi yesil mercimek Yeteri kadar su 1/2 çay bardagi zeytin yagi 2 adet orta boy patates (küp seklinde dogranacak) 2 adet orta sogan (küp seklinde dogranacak) 2 adet havuç 4 adet sosis (4-5 mm kalinliginda dilimlenecek) Yapilisi: Ilk önce mercimekleri bir tasim kaynatin ve suyunu dökün. Soganlari ince kiyin ve zeytinyaginda pembelesene kadar sote yapin. Daha sonra 1...
  4. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  5. Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim Malzemeler: 300 gr. Uzun Taneli Pirinc 250 gr. Taze Sogan 200 gr. Kirmizi Tatli Biber 125 gr. Margarin 2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi:...

Sayfayı Paylaş