gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Çİn MutfaĞi

    Konu, 'Çöplük' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik.
    Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag alanda bulunan Ara.. butonuna aramak istediginiz kelimeyi, kelime obegini yazarak, ilgili iceriklerimize
    ulasabilirsiniz.

    Saygilarimizla.

    Melekler Mekani Yonetimi
     
  2. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] ÇİĞ BALIK / Sashimi ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 250 gr. ton balığı fletosu
    [​IMG] Acı hardal
    [​IMG] Soya sosu
    [​IMG] Rendelenmiş turp
    [​IMG] İnce kıyılmış zencefil kökü
    [​IMG] Maydanoz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

    Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.

    Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.
    [/FONT]
     
  3. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]ÇİN SALATASI ( 5 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 küçük baş lahana
    [​IMG] 1 çorba kaşığı susam
    [​IMG] 3 çorba kaşığı yer fıstığı yağı
    [​IMG] 2 çorba kaşığı sirke
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 çorba kaşığı soya sosu
    [​IMG] 1 çay kaşığı şeker
    [​IMG] 1/2 çay kaşığı hardal
    [​IMG] 4 adet doğranmış su kestanesi
    [​IMG] 4 sap doğranmış taze soğan
    [​IMG] Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Lahanayı yıkayarak kalın damarlarını çıkartın, lokma halinde doğrayın, gevrekleşmesi için bir naylon torbaya koyarak buzdolabında bırakın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Susamı kuru bir tavada karıştırarak kavurun ama yakmayın. [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Lahananın dışında tüm malzemeyi karıştırın, bir servis tabağına koyarak bir saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine lahanayı koyarak hafifçe karıştırın.[/FONT]
     
  4. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]ÇİN USULÜ SAZAN BALIĞI ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı
    [​IMG] 3/4 su bardağı su
    [​IMG] Yarım su bardağı et suyu
    [​IMG] 1 su bardağı sek beyaz şarap
    [​IMG] 1/2 çorba kaşığı rafine yağ

    Harcı :
    [​IMG] 4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda
    bekletilmiş ve süzülmüş)[​IMG] 4 adet ince kıyılmış taze soğan
    [​IMG] 1 dilim kıyılmış jambon
    [​IMG] 1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi[​IMG] 1 tatlı kaşığı karabiber[​IMG] 1 tatlı kaşığı tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu harcı sazan balığının karnına doldurup balığın karnını iple dikin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Balığı büyükçe bir tencereye yerleştirip, üstüne suyu dökün.

    Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirip, tencereyi yarıya kadar kaynar suyla doldurun.

    Balığın bulunduğu tencereyi, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirip büyük tencerenin kapağını kapatın.

    Büyük tencereyi orta ateşe oturtup, balığı 45 dakika buharda pişirin. Büyük tencerenin kapağını açıp, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı ekleyin. Büyük tencerenin kapağını yeniden kapatarak, balığı 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirin.

    Büyük tencereyi ateşten alıp, içindeki daha küçük tencereyi çıkartın. Balığı bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, üzerine rafine yağ dökerek servis yapın.
    [/FONT]
     
  5. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik ) [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 300 gr. uzun taneli pirinç
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 250 gr. taze soğan
    [​IMG] 200 gr. kırmızı tatlı biber
    [​IMG] 125 gr. margarin
    [​IMG] 2 yemek kaşığı soya sosu
    [​IMG] 1 diş ezilmiş sarmısak
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 4 adet yumurta
    [​IMG] Acı kırnızı biber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.

    Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın.

    Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.
    [/FONT]
     
  6. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ETLİ PIRASA ( 4 kişilik ) [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/2 kg.kuzu kuşbaşı
    [​IMG] 1/2 kg. pırasa
    [​IMG] 4 çorba kaşığı soya sosu
    [​IMG] 3 çorba kaşığı sek şarap
    [​IMG] 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    [​IMG] 1 çorba kaşığı şeker
    [​IMG] 2 diş dövülmüş sarımsak
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kuşbaşı eti tavaya atarak, renk değiştirinceye kadar karıştırarak pişirin.

    Kuşbaşı doğradığınız pırasaları da ilave edip 3 dakika kavurun.

    Geri kalan malzemeyi ekleyip 3 dakika daha kavurun.Ve servis yapın.
    [/FONT]
     
  7. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]KARİDES
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 200 gr. karides
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 100 gr. pişmiş tavuk eti ( didiklenmiş )
    [​IMG] 10 yumurta akı
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 2 su bardağı sıvı yağ
    [​IMG] 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    [​IMG] 2 çorba kaşığı taze soğan
    [/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Bir kasede bir yumurtanın akı ile mısır nişastası ve tuzu, tahta kaşıkla pürtüksüz hale gelinceye kadar karıştırın. Karidesleri ekleyip her taraflarını bulayın.
    [/FONT]

    Deri bir tavaya yağı koyup kızdırın. Karidesleri atıp 1 dakika kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkarıp fazla yağını süzün.

    Ayrı bir kasede 9 yumurta akını kar haline getirin. Bunun yarısını geniş bir tabağa yayıp üstüne karidesleri yerleştirin. Kalan yumurta karını karideslerin üzerine örtün.

    Yavaşça karidesleri tavaya koyun ve 3 dakika kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkartıp fazla yağını süzün ve servis tabağına çıkartın. Üstüne tavuk etlerini ve taze soğanları serperek sıcak olarak servis yapın.
     
  8. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]KELEBEK KARİDES ( 5 kişilik )
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/2 kg.karides
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 2 kahve fincanı un
    [​IMG] 1 çorba kaşığı beyaz şarap
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 1 yumurta (akı ayrılmış )
    [​IMG] 1 bardak su
    [​IMG] 1 çimdik tuz
    [​IMG] Yağ
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Karidesleri sırt kısımlarından ikiye kesin, ama ayırmayın. Sırt damarını çıkarın. Kelebek gibi açarak bastırarak yassılaştırın. Üzerine beyaz şarap serpiştirin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Unu tuzla birlikte bir kaba koyun. Yumurta sarısını ekleyin. Suyun yarısını katarak bir bulamaç yapın. Geri kalan suyu da katın. Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın ve kullanmadan önce bulamaca karıştırın.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Derince bir kaba yağ koyup kızdırın. Karidesleri bulamaca batırıp nar gibi kızartın. Kızarttıktan sonra peçete kağıdı ile yağını süzün.[/FONT]
     
  9. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Çİn MutfaĞi

    emeğine sağlık canım
     
Çİn MutfaĞi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Milano Usulü Pilav[italyan Mutfaği]

    Milano Usulü Pilav[italyan Mutfaği]

    Malzemeler : 1 bardak basmati pirinç 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince dilim kıyılmış pastırma 3 bardak tavuk suyu 50 gr. rendelenmiş çedar peyniri Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu üstüne...
  2. Gujer[fransiz Mutfaği]

    Gujer[fransiz Mutfaği]

    Malzemeler : 4 yumurta 1,5 su bardağı un 250 gr. rendelenmiş gravyer peyniri 250 gr. tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı : Önce fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın. Tencereyi ateşten alıp unu katarak...
  3. Kup Jak[fransiz Mutfaği]

    Kup Jak[fransiz Mutfaği]

    Malzemeler : 2 su bardağı karışık meyve (küçük küçük doğranmış) 2 çorba kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı limon suyu 7 çorba kaşığı vişne likörü 2 su bardağı limon dondurması 2 su bardağı böğürtlen dondurması 1/3 su bardağı kabuksuz badem (ortadan ikiye bölünmüş) Hazırlanışı : Orta boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı vişne likörünü kaşıkla...
  4. Peynirli Soğan çorbasi[fransiz Mutfaği]

    Peynirli Soğan çorbasi[fransiz Mutfaği]

    Malzemeler : 2 çorba kaşığı soya yağı 1/2 kg. ince kıyılmış soğan 3 çorba kaşığı un 4 bardak et suyu 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri 3-4 dilim ekmek Karabiber Tuz Hazırlanışı : Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun. Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın, bir...
  5. Çin

    Çin

    Çin Coğrafi Verileri Konum: Doğu Asya, Doğu Çin Denizi, Kore Körfezi, Sarı Deniz ve Güney Çin Denizi kıyısında, Kuzey Kore ve Vietnam arasında yer almaktadır. Coğrafi konumu: 35 00 Kuzey enlemi, 105 00 Doğu boylamı Haritadaki konumu: Asya Yüzölçümü: toplam: 9,596,960 km² kara: 9,326,410 km² su: 270,550 km² Sınırları: toplam: 22,147.24 km sınır komşuları: Afganistan 76 km, Butan 470 km,...

Sayfayı Paylaş