gebe
  1. best_dream

    best_dream Hamiş Melek

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    512
    Beğenilen Mesajlar:
    512
    Ödül Puanları:
    0

    çin tuzuna dikkat

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında best_dream tarafından paylaşıldı.

    MSG NEDIR BILIYOR MUSUNUZ?
    Bu MSG denen illeti piyasalarda, daha masum bir ifade tarzı olsun diye ÇIN TUZU adıyla satıyorlar.
    Piyasada bazı dönerciler de bunu kullanıyorlar.
    O kadar lezzetli oluyor ki, insanın bir yerine 2-3 döner yiyesi geliyor.

    Ayrıca ithal olarak gelen BUTUN GIDA MADDELERİNDE BU MSG VAR (Peyniri, eti, konservesi vs.)
    MSG NEDİR?
    MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.
    MONO SODYUM GLUTAMAT
    Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.
    MSG ZARARLI MI ?
    Aşağıdaki bilgileri okuduktan sonra kararı siz verin!
    Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON, SARA (Epilepsi)
    Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.
    Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
    Madem bunca zararı var, neden kullanılıyor? .
    Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir.
    Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur.
    Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız.
    Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.
    Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz.
    Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg. patatesi 1 TL ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır.
    Yani 1 kg . Cipsi, 20 tl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz.
    Olumsuz etkileri de cabası. bu mamulleri üretenler !....
    Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.
    Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?
    Ben henüz rastlamadım.
    Gelelim genel sağlık boyutuna;
    Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli
    doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri.

    Ve sizlerin de aklınıza gelebilen yeni hastalıklar. Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler.
    Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı?
    Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
    Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında yetersiz kaldığından,yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler.
    Emperyalist devletler, egemen olmak istedikleri toplumun eğitimli olmasını istemezler. Onlar için önemli olan kendi halkları ve elde edeceği yeni sömürü kaynaklarıdır.
    Her yıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada, Küresel güç olan emperyalist devletlerin acımasızlığının arttığı bir dünyada, Dengelerin ve haritaların değiştirilmek istendiği bir dünyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız. Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı da asla unutmamalıyız.
    Gelin bu güzelim yurdumuza hep beraber sahip çıkalım.
    YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN


     
çin tuzuna dikkat konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çocuklarda tuz tüketimine dikkat

    çocuklarda tuz tüketimine dikkat

    CASH (Consensus Action on Salt and Health) Kurumu’ nun verdiği bilgiye göre İngiltere’de 6 yaşındaki bir çocuk, tek bir porsiyonda günlük maksimum tuz limitinin yarısını alabiliyor. Araştırmalar, çocukların tükettiği gıdaların tuz deposu olduğunu ortaya koydu. Bu, gelecek nesillerin yüksek tansiyon tehditi altında olduğunu gösteriyor. Araştırma ebeveynlerin de tuz içeren gıdalar konusunda...
  2. Amann! Tuz tüketiminize dikkat edin

    Amann! Tuz tüketiminize dikkat edin

    Tuz tüketiminize dikkat edin Kanımızda litre başına 7 gram tuz vardır. Tuz insan yaşamında büyük önem taşır ancak tuzun aşırı kullanımı hücrelerin suyunu atmasına engel olur ve pek çok artık bedenden çıkamaz. Özellikle sürekli etli ve peynirli beslenme tarzı su gereksinimini arttırır. Tuz miktarını kontrol altında tutmak gereklidir. Bu vücudun aşırı su ihtiyacını arttıracaktır.
  3. Eriği tuzla yiyenler dikkat!

    Eriği tuzla yiyenler dikkat!

    tuzlu erik erik zararları nelerdir eriğin zararları nelerdir erik, faydaları nelerdir, tuzlu erik zararları, tansiyona. böbreğe etkisi nedir gibi soruların cevapları burada Eriğin faydaları nelerdir meleklerim ; Pazarlarda marketlerde her daim karşımıza çıkan sulu eriklerin tadı kadar sağlığa yararları da önemlidir. İşte eriğin faydaları… B vitamini içeren erik, kalp, böbrek ve...
  4. Melekler Tuza Dikkat Edin !

    Melekler Tuza Dikkat Edin !

    tuz kullanımı tuz kullanmamak Şöyle bir düşünsenize melekler, ilk insanlar tuz tüketiyorlar mıydı ? Tabi ki hayır. Çünkü tuzlu yiyecekler yoktu. Tuz gereksinimlerini doğal yollardan karşılıyorlardı. Peki nedir bizde ki bu daha yemeğin tadına bakmadan tuzlama merakı ? Tuz, hipertansiyon hastalığı başta olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Aman melekler, tuz tüketimi konusunda...
  5. Melekler! 11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası!

    Melekler! 11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası!

    tuza dikkat haftası, dünya tuza dikkat haftası, 11-17 mart tuza dikkat haftası Sevgili melekler, pek çoğumuz sofraya oturdupumuzda daha yemeğin tadına bile bakmadan tuzluğa saldırıveririz. Damak tadından ziyade alışkanlık halişne gelen bu olay uzun vadede büyük sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde tuz tüketiminin Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği değerin...

Sayfayı Paylaş