gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Çin usulü sazan balığı

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sazan balığı nasıl pişirilir sazan nasıl pişirilir balığı pişer video dünyanın en büyük videosu Balık seviyor musunuz ? Peki çin usulü yapılmışına ne dersiniz. Şimdi ki tarifimiz balık seven arkadaşlarımız için arkadaşlarım.
    [​IMG]

    Malzemeler:

    1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı
    3/4 su bardağı su
    Yarım su bardağı et suyu
    1 su bardağı sek beyaz şarap
    1/2 çorba kaşığı rafine yağ

    Harcı :

    4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
    4 adet ince kıyılmış taze soğan
    1 dilim kıyılmış jambon
    1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz


    Yapilisi:

    Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiber karıştırılır.
    Hazırlanan bu harç sazan balığının karnına doldurulup balığın karnı iple dikilir. Balık büyükçe bir tencereye yerleştirilip, üstüne su konur.
    Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirilip, tencere yarıya kadar kaynar suyla doldurulur. Balığın bulunduğu tencere, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirilip büyük tencerenin kapağı kapatılır.
    Büyük tencere orta ateşe oturtulup, balık 45 dakika buharda pişirilir.
    Büyük tencerenin kapağı açılarak, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı eklenir. Büyük tencerenin kapağı yeniden kapatılarak, balık 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirilir. Büyük tencere ateşten alınıp, içindeki daha küçük tencere çıkartılır. Balık bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarılıp, üzerine rafine yağ dökülerek servis yapılır.


     
Çin usulü sazan balığı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çin Usulü Sazan Baliği

    çin Usulü Sazan Baliği

    Malzemeler : 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı 3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu 1 su bardağı sek beyaz şarap 1/2 çorba kaşığı rafine yağ Harcı : 4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş) 4 adet ince kıyılmış taze soğan 1 dilim kıyılmış jambon 1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
  2. çin Usulü Pirinç Mücveri

    çin Usulü Pirinç Mücveri

    Malzemeler : 300 gr. uzun taneli pirinç 250 gr. taze soğan 200 gr. kırmızı tatlı biber 125 gr. margarin 2 yemek kaşığı soya sosu 1 diş ezilmiş sarmısak 4 adet yumurta Acı kırnızı biber Tuz Hazırlanışı : Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp...
  3. Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    çin usulü sebzeli tavuk çin usulü sebzeli tavuk sote soya soslu sote noodle MALZEMELER 2 adet kabak 1 adet havuç 2-3 adet biber 2 adet kırmızı biber 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk soya sosu 1 diş sarımsak çeşitli baharatlar. HAZIRLANIŞI Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya...
  4. Hint Usulü Balık Yahnisi

    Hint Usulü Balık Yahnisi

    Malzemeler 800 g beyaz etli balık filetosu , 6 domates , 2 diş sarmısak , 1 çorba kaşığı köri , 3 çorba kaşığı krema , 100 ml su , 1 çorba kaşığı kişniş , kıyılmış defne yaprağı , tuz ve karabiber Balıkları iri parçalar halinde kesin. Domatesleri soyun ve doğrayın. Sarmısağı dövün. Domates, sarmısak, köri ve suyu integral, cam kapaklı sığ tencerenin içine koyun. Tuz ve karabiberi ilave edin....
  5. Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın) - 1 yemek kaşığı dry sherry - 115 gr cashew fıstığı - 1 çay kaşığı susam yağı - 1 adet yeşil...

Sayfayı Paylaş