Cincile böreği-MENGEN

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Cincile böreği-MENGEN
cincile mantarı cincile böreği
cincile.jpg


Malzemeler: 8 kişilik
5 adet yufka
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
bir buçuk su bardağı süt
içi için: 1 çay bardağı sıvıyağ
400 gram kuşbaşı kuzu eti
250 gram mantar
3 adet iri boy soğan
tuz, karabiber


Hazırlanışı: Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Cincile mantarı: Yumuşak ve lezzetli olan cincile mantarı, kış mevsiminden ilkbahara geçiş döneminde yetişir. Birçok yörede farklı adlarla anılan bu mantar cinsi, Mengen yöresinde bolca tüketilir. İstanbul’da bu mantar bulunmadığı için “cincile böreği”ni yufka, et ve kültür mantarlarıyla da bu börek hazırlanabilir.

11442cooltext148228471uk8ygmc0ev0.gif
 
Geri
Üst