gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Cincile böreği-MENGEN

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    cincile mantarı cincile böreği [​IMG]
    Malzemeler: 8 kişilik
    5 adet yufka
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    3 adet yumurta
    bir buçuk su bardağı süt
    içi için: 1 çay bardağı sıvıyağ
    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    250 gram mantar
    3 adet iri boy soğan
    tuz, karabiber


    Hazırlanışı: Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.


    Cincile mantarı: Yumuşak ve lezzetli olan cincile mantarı, kış mevsiminden ilkbahara geçiş döneminde yetişir. Birçok yörede farklı adlarla anılan bu mantar cinsi, Mengen yöresinde bolca tüketilir. İstanbul’da bu mantar bulunmadığı için “cincile böreği”ni yufka, et ve kültür mantarlarıyla da bu börek hazırlanabilir.

    [​IMG]

     
Cincile böreği-MENGEN konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mengen Çorbası

    Mengen Çorbası

    Mengen Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1 Çay fincanı pirinç 2 Adet limon suyu 1 Su bardağı un 2 Kepçe yoğurt 4 Adet patates 1 Yemek kaşığı nane 3 Çay kaşığı tuz 1 Adet yumurta 2 Yemek kaşığı margarin 8 Su bardağı kemik suyu veya su Hazırlanışı Kemik suyunu veya suyu kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin. Un, limon suyu, yoğurt ve...
  2. Mengene

    Mengene

    İnatçılıktan vazgeçmeye, şiddetle birlikte mal ve başarıya delalet eder.Rüyada mengene görmek , bir sıkıntıdan çok yakında kurtulacağınıza ve elinize yüklü bir miktarda para geçeceğine, uzun zamandan beri beklediğiniz bir mektubun elinize geçeceğine, yakınlarınızdan birinin evleneceğini görmenize işarettir. Rüyada mengene görmek, bir dertten çok yakında sıyrılacağınıza ve çok fazla miktarda...
  3. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  4. Mengen Pilavı Tarifi Resimli

    Mengen Pilavı Tarifi Resimli

    Mengen Pilavı Tarifi Resimli yapılışı hakkında yardımmm.... Kızlar bana acilen resimli Mengen Pilavı Tarifini verin. Ne yapıp edip bu pilavı öğrenmem lazım :D
  5. Resimli Mengen Pilavı yapılışı

    Resimli Mengen Pilavı yapılışı

    Mengen Pilavı nasıl yapılır resimli Mengen Pilavı yapılışı Türk Mutfakları'nın vazgeçilmez ve kurtacırı hatta bana göre en büyük kavalye yemeğidir pilav :) Sulu ve köfte gibi daha bir çok kuru yemeklere eşlik ediyor ya hani ondan işte kavalye :D:D Neyse diyor ve sizlere yeni bir pilav tarifi daha sunuyorum Melek'lerim. Mengen pilavı... Mengen Pilavı için gerekli malzemeler 2 Su Bardağı...

Sayfayı Paylaş