gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Çingene Yahnisi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 kilo kemikli parça kuzu 15 adet arpacık soğanı
    2 adet havuç
    3 çorba kaşığı margarin
    1 adet yeşil biber
    1 çay kaşığı kekik
    5-6 adet taze patates
    6-7 adet mantar
    1 çorba kaşığı domates salçası
    Yeterince tuz, karabiber, maydanoz

    HAZIRLANIŞI
    Koldan parçalara bölünmüş kuzu etini, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin. Margarini ilave edip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanları katın. Beraberce karıştırarak biraz kavurun. Bir bardak sıcak su ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biberi, havucu, bütün olarak patatesleri, kekik ve karabiberi, mantarı, ezilmiş domates salçasını ilave ederek biraz daha su ekleyin. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alıp, servis yaparken üzerıni kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz

     
Çingene Yahnisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çingene

    Çingene

    Bu rüyayı gören genç bir erkekse, beklenmedik bir seyahate, orta yaşta bir kimse ise para kaybına işarettir . Bekar bir kadın için bu rüya mutlu bir evliliğe, evli bir kadın ise gizli bir şeyler öğreneceğine işarettir . Rüyayı gören orta yaşlı biri ise para kaybına işaret eder . Bekar bir kadın için bu rüya güzel bir evliliğe yorumlanır. Evli bir kadın için ise gizli sırlar öğreneceğine...
  2. papaz yahnisi

    papaz yahnisi

    MALZEMELER 500 gr. dana kuşbaşı 2 yemek kaşığı margarin 30 adet arpacık soğan 3 adet havuç 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı domates salçası 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Yapılışı Dana etlerini yıkayıp, yağla birlikte tencereye koyun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Arpacık soğanları temizleyip, içine atın. Havuçları iri iri doğrayın. Etlerle...
  3. bu çingene tam çingene

    bu çingene tam çingene

    :hhh::hhh::hhh::hhh::hhh::hhh::hhh:
  4. bayram yahnisi

    bayram yahnisi

    kurban yahnisi Bu bayram kurban etleri ile ne yapayım diye düşünmenize hiç gerek kalmadı.Çünkü biz , kurban bayramında ,kurban etlerinizle yapabileceğiniz birbirinden lezzetli et yemeklerinin tariflerini sizlerle paylaşacağız Yapmanız gereken tek şey yemek adlarına tıklayıp tarifini okuyup mutfağa girmek Şimdiden mutlu bayramlar :nazar: MALZEMELER 1 kilo iri kuşbaşı koyun eti 20 adet...
  5. İncik yahnisi

    İncik yahnisi

    İncik yahnisi tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum. 5 kişilik Malzemesi: -5 adet kuzu inciği -1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik -500 gr. dana eti -tuz -200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet) -1 adet ekmek (diimlenip,kızartılmış) -1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış). Yapılışı: 1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini...

Sayfayı Paylaş