gebe
  1. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği

    Çıtır Çıtır Ramazan Pidesi

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında ASİMELEK tarafından paylaşıldı.

    ramazan pidesi ramazan pidesi, tarifi, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar.


    [​IMG]



    Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklarda beklemek istemeyn meleklerimiz bu ramazan kendi pidenizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? işte size çıtır çıtır ramazan pidesi tarifi :D:D


    KAÇ KİŞİLİK: 2

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk

    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:
    1 kg un 50 gr maya 1 kahve fincanı ılık su 100 gr tereyağı 1.5 çorba kaşığı yoğurt 1.5 su bardağı su Yeterince tuz 1 çay kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı sıvıyağ 1.5 çorba kaşığı çörekotu

    Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin. Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su, eritilmiş tereyağı, sıvıyağtuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Suyu azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.


    Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin.


    Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak pide şeklinde açın. Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin. Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün.



    Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

    ÖNERİ
    Pidenin üzerine dilerseniz susam taneleri de serpebilirsiniz.

    afiyet olsun melekler :D:D




     
Çıtır Çıtır Ramazan Pidesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çıtır Börek

    Çıtır Börek

    böreğin çıtır çıtır olması için börek yufka böreği böreğin olması için börek 4 kişilik Malzemeler 2 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı yoğurt 40 gramlık yaş maya 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket margarin veya tereyağı Alabildiğince un, tuz Üzerine: Çörekotu veya susam İç Malzemesi: 100 gram beyaz peynir 1/2 maydanoz...
  2. Çıtır Karides

    Çıtır Karides

    çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve...
  3. çıtır yüzükler

    çıtır yüzükler

    BU YÜZÜKLER HAYALİNİZDEKİ PIRLANTALARDAN ALTINLARDAN BİRAZ FARKLI BİR KERE SERVET ÖDEMENİZE GEREK YOK İKİNCİSİDE ÖYLE DEGERLİ DEGİLLER AMA ÖNEMLİ OLAN GÖRÜNTÜYSE ÇOK CİCİLER.......
  4. çıtır çubuklar

    çıtır çubuklar

    Meleklerim;ben bu yapımı kolay kızartma hamurlarıda çok beğendim.Az yenildiği takdirde endişe edilecek birşey olacağınıda zannetmiyorum .Buyurun meleklerim; ÇITIR ÇUBUKLAR işte malzemeler: 250 gr su 5 kaşık erimiş margarin 1 çay kaşığı kadar tuz 1 bardak+4 kaşık un 4 yumurta yapılışı: su ve margarin bir tencerede kaynatılır.sonra unun hepsi bir kesede suya atılır sürekli karıştırılarak...

Sayfayı Paylaş