Çocuğum Biberonu Bırakmıyor Diyenlere Öneriler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çocuğum Biberonu Bırakmıyor Diyenlere Öneriler
çocuklarda biberon nasıl bıraktırılır, biberon nasıl bıraktırılır, bebeklerde biberon nasıl bıraktılır

Bazı bebekler ilk doğdukları andan itibaren sadece anne sütüne alışır ve biberon kullanmayı istemezler. Bazıları da biberonu adeta yalancı bir emzik gibi müptela bir şekil de kullanır. Hatta yaşı oldukça ilerlemiş bazı çocukların biberon kullanımını bırakmadığını yakın çevreden yada kendi çocuğumuzda da görmüşüzdür. Biberonu çocuğuma nasıl bıraktıracam diye düşünen anneler için biberon bıraktırma yöntemlerini sizler için paylaşıyoruz.
biberon2.jpg

Bebeğiniz sadece anne sütü ya da mama ile beslenirken artık büyüyor. Beslenmek için gerekli olan sıvıları bardak aracılığıyla almanın vakti de yaklaşıyor. Bebeğinizi bardak ya da fincana alıştırmanın size kazandırdıkları ne olacaktır? Bardağı kolayca ve beceriyle kullanabilmesi için ne yapmanız gerekir, işte birkaç püf nokta:

- Bebeğiniz eninde sonunda sıvı alma şekli olarak bardak kullanmaya başlayacaktır. Buna mümkün olduğu kadar erken başlayabilirseniz reddetme ihtimali de o denli azalacaktır.

- 5 aylık bir bebeğe yeni bir alışkanlık kazandırmak 1 yaşındaki bebeğe kazandırmaktan daha kolay olabilmektedir. Büyük bebekte dirençle karşılaşabilir, inatçı bir şekilde bardağa razı olmadığını görebilirsiniz.

- Bardağa razı olursa biberondan ya da memeden vazgeçmesi gerektiğinin bilincinde olur. Bir de alışma süresini üzerine eklerseniz gerekli sıvıyı bardaktan alması için aylar geçmesi gerekebilir.

- Kolayca bardağa geçebilmek için; Bebeklerin boğulma ihtimalini en aza indirmek için destekle oturabildikleri zaman denemek daha doğru olacaktır.

- Bardağı siz tutsanız bile bebeğiniz daha çok istediğinde ya da kendisi içmek istediğinde onu tutmak isteyebilir, sinirle vurabilir. Bu nedenle kullandığınız bardağın kırılmaz olmasına özen gösterin.

- Çocuğunuzun en çok hangi bardağı seveceğini bulabilmek için birden çok bardak denemeniz gerekebilir. Bazıları iki sapı olan bardakları diğerleri ise sapsız olanları. Hangisi ile daha rahat ettiğini deneyerek bulabilirsiniz.

- Çocuğunuza bir bardaktan içmesini öğretmek ortamın biraz ıslanmasına sebep olabilecektir. Boğazından tüm sıvının akmasını beklemek çok gerçekçi olmaz, bir bölümü çenesinden üzerine akabilecektir. Bebeğiniz ustalaşana kadar ortalığın biraz ıslanmasını göze alın, bir önlük ile korumaya çalışın.

- Kaba çok az miktarda sıvı koyarak bebeğinizin tek seferde yutmasını sağlamasına çalışım. Birkaç damla akıttıktan sonra bebeğinizin ağzından kabı uzaklaştırın ve yutmasına fırsat verin. Başını çevirerek, kabı iterek ya da huysuzluk yaparak yeterince aldığını belli ettiğinde denemeyi bırakmalısınız.

- Bebeğiniz fincanı sizden ben kendim yapabilirim edası ile kapmaya çalışırsa denemesine izin verin. Eğer dökerse üzülmeyin, ona da bunu belli etmeyin. Aksine onu cesaretlendirerek bunun öğrenme sürecinin bir parçası olduğunu vurgulayın.

- Bebeğinize hiçbir konuda baskı yapmamanız gerektiği gibi bu konuda da ısrarcı olmayın. Eğer birkaç denemeden sonra bile hala bardağa karşı koyuyorsa bir süre için denemeye ara verin. Bir daha ki denemenizde yeni bir bardak alarak onun da heyecanlanmasını sağlamaya çalışın. Ya da bebeğinize boş bir fincan vererek oyuncak niyetine bir süre oynamasına izin verin.
 
Geri
Üst