gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Çömlek kebabı

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    çömlek kebabı Kebablar tarihimizde oldukça önemli bir yer tutar Türk milleti olarak ete olan düşkünlüğümüz yemeklerimizede yansımıştır işte bunlardan biri olan çömlek kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum [​IMG]
    5 kişilik

    Malzemesi:

    -200gr bamya
    -200 gr. kemerpatlıcanı
    -250gr. kabak
    -200gr. havuç
    -1 kğ. yağlı koyun eti
    (kuşbaşı doğranmış)
    -tuz
    -300 gr soğan (kabaca
    doğranmış), (3 orta boy)
    -1 adet limon (1/2'nin suyu
    stkılıp, kalanı dilimlenmiş)
    -3QQgr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış)
    (3 orta boy)
    -10 diş sarmısak (soyularak
    bütün bırakılmış)
    -taze çekilmiş karabiber
    -1/3 çay ks. tarçın
    -1/3 çay kş. anason
    -1/3 çay kş. kimyon
    -150 gr. tereyağı (lO çorba kş)

    yapılışı:

    1.Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin. Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün. Etleri tuzlayın.

    2.Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın. Üzerine sırasıyla
    kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri
    yerleştirin. Sarımsakları aralara sokuşturun. Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu
    ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun.

    3.Bir tavaca tereyağını kızdırın. Güvecteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin. Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapagını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin.

    4.Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın.


     
Çömlek kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çömlek kebabı

    çömlek kebabı

    MALZEMELER 1 kg koyun eti 250 gr yeşil biber 1 baş sarımsak 1 kg domates kararınca tuz HAZIRLANIŞI Yüksek ateşte eti kavurun ve sonra biberi ve sarımsağı ilave edin. 5 dakika kadar bekledikten sonra diğer malzemeleri ilave edin. Etler pişene kadar ağzını kapatın. Pişme süresi ortalama 45 dakikadır.
  2. Çömlek

    Çömlek

    Toprak çömlek komşularına hayrı dokunan cömert insana, Boş ama temiz çömlek kazançlı ve iyi geçecek yolculuğa yahut kadına delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Çömlekçi, Çanak, Kab, Tabak,Tencere, Tava.)Çömleğin içinde et varsa, güzel işlere yorulur. Çömlekçi görmek, iyi bir mevkiye gelmek demektir. Çömleğin içinde et varsa, güzel işlere yorulur. Çömlekçi görmek, iyi bir mevkiye gelmek demektir....
  3. Çanak çömlek

    Çanak çömlek

    Zenginlik ve servete yorulur. Çanak yalamak ölümün yaklaştığına işarettir. Zenginlik ve servete yorulur. Çanak yalamak ölümün yaklaştığına işarettir. Rüyada çanak ve çömlek yapani görmek, kaplarla ugrasan hizmetçilere ve dindar kadinlara isarettir. Çanak, çömlek yapicisini görmek, soy, mal ve güzellikle iftihar etmeye isarettir.
  4. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  5. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.

Sayfayı Paylaş