gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Çörek Otu Hakkında Merak Edilenler

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Çörek otu hakkında merak edilen herşey Çörek otu hakkında merak edilenler Çörek otu hakkında merak ettikleriniz


    Binbir derde deva bitkilerden çörek otu hakkında merak ettiğiniz herşey, aşağıda ki makalede mevcut melekler :)

    [​IMG]

    Son zamanlarda AIDS konusunda yapılan bağımsız çalışmalar, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda yardımcı ve bastırıcı T hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üzerinde meydana getirdiği şaşırtıcı etkilerini ortaya çıkarmıştır.
    İşte çörek otu hakkında merak edilen herşey…

    Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için “Habbat Al Barakah” ya da “Kutsanmış Tohum” olarak bilinir. Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika’da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa’da da kullanılmaktadır

    Origo Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden dolayı oldukça faydalıdır. İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında temel yağ asidi vardır. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve iltihaplara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir. Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller.

    Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir. Nigella Sativa yağı Tutankamon’un mezarında bulunmuştur. İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.

    Yunan filozof, Dioskorides; baş ağrılarını, burun tıkanıklıklarını, diş ağrısını ve bağırsak parazitlerini tedavi etmek için çörek otu kullanmıştır. Modern tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, çörek otunu karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamıştır. Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan “Canon of Medicine” ın yazarı olan İbn-i Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşuklu ve halsizliği engellediğini savunmuştur.

    Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanmaktadır. Çörekotu ile ilgili ilk yazılı belge “Eski Ahit” de bulunmaktadır.

    Çörek otuyla ilgili en önemli sözlerden biri Hz.Muhammed’in (S.A.V) “Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır.” sözüdür.

    1959′dan beri, laboratuar ve üniversitelerde 200 den fazla çalışma yapılmaktadır. Amerika’da Güney Carolina Hilton Head Island’da bulunan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri, %100 natürel çörek otu yağının (Nigella Sativa) tümör tedavisinde, kemoterapide (kimyasal tedavi) görülen negatif yan etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır. Çalışmalarda Nigella Sativa’nın kemik iliği büyüme oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu durum, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yok edici özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır. Araştırmacılar, Nigella Sativa’nın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve diyabet tedavisinde esas olan şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu tespit etmişlerdir.

    Münihli doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70′inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir.

    - Vücuda kuvvet ve zindelik verir; bal ile macun yapıp yenebilir. Kan yapıcıdır; her sabah kuru üzümle beraber yenmeli.

    - Çocukların gaz ve sancılarında; bir miktar çörekotu tohumu, bir tane Hindistan ceviziyle de dövülür ve tülbende konup, çocuğun ağzına tutularak emzirilir.

    - Kadınların hayızını söktürür. Anne sütünü artırır; balla yenmeye devam edilmelidir. Unutkanlığa faydalıdır, balla macun yapılıp yenmeli.

    - Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar; ekmek ve keklere katılırsa da şişlik yapmaz.

    - Böbrekteki kum ve taşları döker; şerbeti içilir veya 4 bardak suya 3 çorba kaşığı çörek otu dövülerek konur, üzerine 1 çay kaşığı süzme bal konur. Kaynatılıp süzülür. Günde üç kere 1′er çay bardağı içilir.

    - Felç ve kazıklı hummaya (tetanoz) faydalıdır; çörek otu yağı burundan faydalıdır.

    - Öksürük, balgam, nefes darlığı ve romatizmaya faydalıdır; balla karıştırılıp yenir veya macun yapılır. Grip ve nezleye, baş ağrısına; yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir müddet sirke içinde bekletildikten sonra alınarak toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir veya tohumları kavrulur, tütsüsü buruna çekilir.

    - Kulak için, sonradan meydana gelen üşütme, rüzgâr alma, iltihap tıkanıklıklarında; çörek otu yağı kulağa damlatılır.

    - Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır; çörek otu sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılır.

    - Bağırsak ve karındaki kurt, parazit ve solucanları öldürür; sirke ile kaynatılıp aç karnına içilir.

    - Basura faydalıdır; sirke ile kaynatılıp basura sürülürse veya yakılır elde edilen külü içilir veya acı kavun suyu ile merhem yapılır sürülürse faydası görülür.

    - Vücudun muhtelif yerlerinde sızısı olanlar; sabunlu sıcak su ile yıkanır, çörek otu kavrularak dövülür ve yıllanmış zeytinyağı içine konur. Bu yağ sızılı kimsenin tepesinden ayağına kadar sürülür, hasta giydirilir. Soğuk rüzgâr değmeden yatağa yatırılır, iyice terletilir. Hasta terledikten sonra sızılar geçer ve vücut ipek gibi olur.

    - Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır; çörek otu sirke ile kaynatılıp sürülür.

    - Saçları besler, kepeği önler; çörek otu yağı saçlara sürülür.

    - Çörek otu tütsüsü haşereleri öldürür.

    - Yorgunluk halini giderip zindelik verir.

    Çörek otunun genel kullanımı

    Kanser ve AIDS‘ bağışıklık sistemini güçlendirir. Bronkodiletatör (bronşları genişletici) dür.

    Macun: 1kg bala, 200gr. Çörek otu öğütülüp karıştırılır. Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür. Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir. Sonra bu macundan 3 çay veya 1 şeker kaşığı günde 3 kere aç karnına yenir.

    Uyarı: Çörek otunun balla kullanımı tavsiye edilir. Yüksek dozajda almamak gerekir

     
Çörek Otu Hakkında Merak Edilenler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. reflü hakkinda merak edilenler

    reflü hakkinda merak edilenler

    reflü hakkinda bilgiler Günümüzün en yaygın problemlerinden biri olan reflü, kişilerde her yemek sonrasında ağzı gelen acı su, göğüste yanma ile birlikte ortaya çıkıyor. Hemen her yaş grubunda görülebilen bu hastalık sağlığı olumsuz yönde tehdit ediyor!… Mide içeriğinin veya mide asidinin yukarı doğru yani yutma borusuna doğru yer değiştirmesine “reflü” denir. Yukarı doğru kaçan...
  2. rumba dansi hakkinda merak edilenler

    rumba dansi hakkinda merak edilenler

    edilenin dansı rumba dansı rumba müzikleri dansi Rumba Rumbanın yavaş, kalp atışını andıran ritmi ve romantik müziği onun sonsuz ve evrensel çekiciliğinin ana etkenidir. Dansın kendisi, tutkusuyla partnerini ritmin yoğunluğunda baştan çıkarmaya çalışan duygulu ve kışkırtıcı Latin aşığının özgüvenini ve gücünü simgeler. Ancak Rumba'da bayan kolay boyun eğmez. Dişi cilveli ve nazlı edasıyla...
  3. makyaj hakkında merak edilenler

    makyaj hakkında merak edilenler

    Doğru fondöten nasıl seçilir? Rengi: Ten renginize en yakın olan ton, renk açısından en doğru tercihtir. Fondöten seçerken eğer makyajlı değilseniz rengi alın ortası veya çene ucunuzda; makyajlı iseniz elinizin üstünde deneyin. Yapısı: Kullandığınız fondötenin yapısı cilt tipinize uygun olmalı: cildiniz normal veya karma ise sıvı (akıcı) ve hafif yapıda olanları; kuru ise krem yapıda olanları...
  4. Dikişli doğum hakkında merak edilenler

    Dikişli doğum hakkında merak edilenler

    Normal doğum sırasında bebeğin daha kolay çıkmasını sağlamak ve perine bölgesinin yırtılmasını önlemek için vajen alt ucundan başlayarak yapılan kesidir. Epizyotomi her zaman gerekli midir? Epizyonomi; bebeğin çıkışını kolaylaştırmak için perineye uygulanan cerrahi kesiye denir. Her zaman gerekli değildir. Epizyotomiyi yapmak ya da yapmamak doğumu gerçekleştiren kişinin hemen karar vermesi en...
  5. Tüp bebek hakkında merak edilenler

    Tüp bebek hakkında merak edilenler

    tüp bebek nedir,tüp bebek kimlere yapılır,tüp bebek ne için yapılır,tüp bebek tedavisi ve kısırlık,miyom ve tüp bebek,pcos tüp bebek,yumurtlama bozukluğu tüp bebek,kısırlık ve tüp bebek hakkında bilgiler 1. Kadınların doğurganlığını etkileyen faktörler nelerdir? -En önemli faktör yaştır. Kadın yaşı arttıkça gebe kalabilme şansı azalır. 44 yaşından sonra pratik olarak gebelik şansı çok daha...

Sayfayı Paylaş