gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Çörek Tarifleri

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    çörek tarifi,çörek tarifi resimli,çörek tarifleri oktay usta,çörek tarifleri resimli,çörek tarifler
    Çay saatlerine eşlik eden ve çocuklarımızın çok sevdiği çörek tariflerini sunuyoruz Melek'ler:)

    5 çayına bekleriz, tüm Melek'leri :D:D

    [​IMG]


    Kıymalı Ay Çöreği

    MALZEMELER

    750 gr. (6 bardak) un.
    50 gr. (2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr. (1 yemek kaşığı dolu) kuru maya.
    1 bardak ılık su.
    3 adet yumurta.
    250 gr. tereyağı veya margarin.
    2 çay kaşığı tepeleme tuz.

    İç Malzemeleri

    250 gr. koyun kıyması.
    500 gr. (5 orta boy) patates.
    3 orta boy soğan.
    1/2 demet maydanoz.
    1 yemek kaşığı yemeklik yağ.
    yeterince Tuz-karabiber

    Bulunduğunuz Bölüm : Yemek Tarifleri // Börek Tarifleri Resimli Oktay Usta Börek Tarifi Tarifleri // Kıymalı Ay Çöreği
    Kıymalı Ay Çöreği

    MALZEMELER

    750 gr. (6 bardak) un.
    50 gr. (2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr. (1 yemek kaşığı dolu) kuru maya.
    1 bardak ılık su.
    3 adet yumurta.
    250 gr. tereyağı veya margarin.
    2 çay kaşığı tepeleme tuz.

    İç Malzemeleri

    250 gr. koyun kıyması.
    500 gr. (5 orta boy) patates.
    3 orta boy soğan.
    1/2 demet maydanoz.
    1 yemek kaşığı yemeklik yağ.
    yeterince Tuz-karabiber

    Kıymalı Ay Çöreği

    Çörek Tarifi:

    1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun. Hamuru bir tencereye alın, örtülü olarak ılık bir yerde 25-30 dakika bekletin.
    2 — Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın. Her pazıyı 3 mm. incelikte açın, önce ortasından ikiye kesin, her yarım daireyi 3 eşit üçgen parçaya bölün.
    3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız içten birer yemek kaşığı koyun. Sivri uca doğru ay şeklinde sarın, sivri kenar üstte kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 20 dakika mayalandırın.
    4 — Hamurların üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün, orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin.

    Kıymalı için yapılışı:

    1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin.
    2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun. Tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın. Diğer Çörek Tarifleri

    NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun içinde kabarana dek bekletin. Sonra unun ortasına koyup diğer malzemelerle karıştırın.







    CEvizli Çörek


    Malzemeler:

    - 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
    - 2 tatlı kaşığı toz maya
    - 1 tatlı kaşığı tozşeker
    - 2 yemek kaşığı yoğurt
    - 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    - 1 yumurta
    - Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
    Aralarına sürmek için:
    - 3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
    - 1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
    - 1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi

    CEVİZLİ ÇÖREK

    CEVİZLİ ÇÖREK tarifi

    Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin. Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin.

    İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak.

    Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın.

    Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın.

    İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın.

    Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın. Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun.

    Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin.

    Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak.

    Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin.

    Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

    375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

     
Çörek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çörek

    Çörek

    Bir vesileyle yaşanacak sevince, sınırlı kazanca ve hastalıktan kurtulmaya delalet eder.Rüyada çörek pişirmek veya yemek özel hayatınızda mutluluk anlamındadır. Rüyada çörek pişirmek veya yemek özel hayatınızda mutluluk anlamındadır. Rüyasında çörek yiyen kimse fırsatı değerlendirirse zengin olur veya ani bir kararla evlenir.Çörek görmek kismetle yorumlanir. Rüyada çö-rek yedigini gören büyük...
  2. Çörek otu

    Çörek otu

    Çörekotu sıhhat ve afiyete, ev için berekete delalet eder.Rüyada çörek otu görmek, keder ve sikintiya isarettir. Rüyasinda çörek otu yedigini görenin malinin bir kismi elinden çikar. Birinden bir çörek otu almak veya birine vermek bir kimse ile aralarinda düsmanlik olacagina delalet eder. Bazi yorumculara göre : çörek otu görmek, bozulan bir isi düzeltmege, bir rivayete göre bir isin yerine...
  3. Paskalya Çöreği

    Paskalya Çöreği

    paskalya çöreği paskalya cöregi Canınız çayın yanında güzel, leziz ve mis gibi kokulu bir çörek istedi. Hiç üşenmeden harika bir paskalya çöreği yapabilirsiniz. Hem farklı bir lezzet de tatmış olursunuz. MALZEMELER: 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için) 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kuru maya (veya 1...
  4. Tadına Doyulmaz Cevizli Çörek Tarifi İçin Buraya Melekler

    Tadına Doyulmaz Cevizli Çörek Tarifi İçin Buraya Melekler

    cevizli çörek nasıl yapılır cevizli çörek tarifi Sevgili melekler, şimdi paylaşacağımız cevizli çörek tarifi ile emin olun parmaklarınızı yiyeceksiniz :) Cevizin faydaları hepimizce malun ama cevizi çöreğe katıp yanına bir de güzel bir çay demlediğinizde değmeyin keyfinize :) İşte cevizli çörek nasıl yapılır reçetesi .. :) Malzemeler: 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tozşeker Yarım su...
  5. Diyarbakır çöreği Tarifi

    Diyarbakır çöreği Tarifi

    bu konu;çörek nasıl yapılır,çörek malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakır da bayram arefesi her,apartmandan,her sokaktan,her mahalle fırıncısından buram buram çörek kokuları tüter..Çörek şekerli tarçınlı,yada tuzlu aromatik baharatlarla yapılır.Bayram sabahı,kuru fasulye,tavuk kızartması (sulu olur ),iç pilav,dolma ve hoşaf yapılır.Bayramda fırınlar kapalı olur ,çünkü...

Sayfayı Paylaş