gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.236
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Çorum Yöresel Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    çorumun yemekleri yarma ile yapılan yemekler Çorum'un yöresel yemekleri nelerdir ve nasıl yapılır diyorsanız buyrun melekler...
    [​IMG]

    Çatalaşı

    Yeşil mercimek, yarma (kırık) ve soğan ile yapılır. Soğan tereyağında kavrulur. Üzerine nane eklenir. Su koyup kaynatılır. Mercimek ilave edilir. 20 dk. kaynatıldıktan sonra 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir. 20 dk. kadar kaynatılıp tuzu eklenir. Daha sonra bir müddet kısık ateşte bırakılıp servis yapılır.


    Düğün Çorbası
    Süzme yoğurt (torba yoğurt) yumurta ve unla iyice ezilip karıştırılır. Üzerine süt, tavuk suyu, yeterli miktarda ılık su ilave edilip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Ayrı bir yerde iki yumurta, alabildiğince un yoğrulup açılır. Badem şeklinde kesilip tereyağında kızartılır. Pişmiş çorbanın üzerine dökülür. Ayrıca tereyağı ve kırmızı biber kızartılıp sos olarak üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır.

    6 kaşık un, 2 su bardağı kaynatılmış süt, 1 su bardağı su, tuz.




    Madımak
    Adının türkülere konu olduğu madımak; Orta Anadolu'nun bilinen en eski yemeklerindendir.Madımak, soğan, bulgur, tercihe göre pastırma veya çemen ile yapılır. İnce ince kıyılan madımaklar yıkanır. Soğanlar tereyağında kavrulur, pastırma ilave edilir. Sıcak su konulup kaynatılır ve en son madımak ve bulgur konularak pişirilir.




    Keşkek

    Yarma, et, soğan ile yapılır. Yarmalar akşamdan ıslatılır. Tencerede soğan, et, kırmızı biber, tuz, tereyağı ile kavrulur. Bir su bardağı sıcak su ilave edilir. On beş dakika kaynatılır. Yarma on su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ilave edilir. Kaynayınca kapağı kapatılır kenarları hamur ile çerçevelenir.Bir parmak sığacak şekilde delik bırakılır. Kısık ateşte iki saat pişirilir.





     
  2. tatlı cadım

    tatlı cadım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2009
    Mesajlar:
    3.998
    Beğenilen Mesajlar:
    70
    Ödül Puanları:
    0
    bırde corum mantısı vardır kuru mantıı..yapımı zahmetlı ama nefıs olan:)
     
Çorum Yöresel Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Erzincan Yöresel Yemekleri

    Erzincan Yöresel Yemekleri

    erzincan yemekleri erzincan yöresel yemekleri meşhur resimli Erzincanın Yöresel Yemekleri,Erzincanın Meşhur Yemekleri,Erzincan yemek kültürü, erzincan yöresel yemekleri ve tarifi, erzincan yemekleri, erzincan yemek tarifleri Erzincan ilinde yapılan yöresel yemekle ve tariflerini paylaşıyorum melekler... Yörede geleneksel beslenme düzeni etkinliğini sürdürmektedir. Beslenmenin...
  2. Edirne Yöresel Yemekleri

    Edirne Yöresel Yemekleri

    patlıcanlı yemekler Edirne Yöresel Yemekleri, Edirne Yöresel Yemek Tarifleri, Edirnenin yemekleri, edirne yemek tarifleri, Edirne İli Yöresel Yemekleri hakkında detaylı bilgiler Edirne iline ait yöresel yemekleri ve tariflerini bu yazımızda bulabilirsiniz melekler... Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir. Edirne’yi ziyaret edenler Edirne'nin tava...
  3. Aksaray'ın Yöresel Yemekleri

    Aksaray'ın Yöresel Yemekleri

    aksarayın meşhur yemekleri aksarayın meşhur yiyecekleri aksarayın yöresel yemekleri Daha önce Niğde'ye bağlı bir ilçe iken 1989'da il olan Aksaray'ın yöresel yemekleri nelerdir, merak edenler için bilgi vermek istiyoruz melekler :) SOĞANLAMA Aksaray’da hububat üretiminin geniş bir alana yayılmış olması ile bundan yapılan yiyecekler ile hayvancılığın gelişmiş olması dolayısı ile yemek...
  4. Erzurum Yöresel yemekleri

    Erzurum Yöresel yemekleri

    Erzurum Yöresel yemekleri nelerdir nasıl yapılır tarifini ya da o yemek isimlerini benimle paylaşın kızlar
  5. almanların yöresel yemekleri

    almanların yöresel yemekleri

    Merhaba.Yakın bir zamanda bir Alamna arkadaşımı misafir edeceğim ve ona alman yemeklerinden de yapmak istiyorum.Var mı tarif ?

Sayfayı Paylaş