Çubuk Turşusu tarifine ait bilgiler

DeRyAaLı

Yeni Üye
Üye
Çubuk Turşusu tarifine ait bilgiler



Malzemeler
1 Kg. Turşuluk Küçük Salatalık
8 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı İri Tuz
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
1 Su Bardağı Sirke
8-10 Dal Dereotu
Defne Yaprağı
Su

Yapılışı
1-Salatalıkları bir kavanoza aralarına sarımsak ekerek doldurun.
2-Kavanoza sirkeyi ekleyin, alabildiği kadar su ekleyin, tekrar başka bir kaba alın, tuzla,limon tuzunu ilave edin ve karıştırın.
3-Tekrar kavanoza aldığınız turşuların en üstüne defne yaprağı ve dereotu koyup,üzerine ağırlık koyun,kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
4-15 gün karanlık ve serin bir yerde bekletin.
Turşunuz servise hazırdır.
 
Geri
Üst