gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    damar sertliğine ne iyi gelir damar tıkanıklığına bitkisel çözüm Damar Sertliği ve Tıkanıklığı


    Damar sertliği ve damar tıkanıklığının tedavisinde yararlanılan bitkisel çözüm önerilerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz melekler :)


    [​IMG]


    Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine bağlı oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim. Kan damarının bir kısmında ya da tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali.


    Bu hastalık daha ziyade yaşlılarda görülür. Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde ağrı ve sancılar, titreme, dengesizlik, yürüme zorluğu, çabuk yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi.

    Tedavisi

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    Öneriler

    İlk işlem olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuz, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı. Ayakta fazla durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Mevsimlik taze sebze-meyveler bol yenmelidir. Genelde sıvı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar ayak bölgesinde ise bol geniş ayakkabı giyilmeli, soğuk su ile sabah akşam ayak bölgesi yıkanmalı, vakit buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir.


    1. Tarif:

    Alıç yaprakları ve çiçeği, at kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye.

    Otların tamamı veya ayrı ayrı az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir.

    2. Tarif:

    Sarmısak dövülüp bol miktarda yenir. Tere otu, alıç meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve mısır bol miktarda yenir.

    3. Tarif

    Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı, zeytin yağı kullanılır. Katı yağdan kaçınmak gerekir.

    4. Tarif:

    Yarı limon, yarı zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek kaşığı veya fincanla içilir.

    5. Tarif:

    Nohut kadar tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur.

    6. Tarif:

    Taze kiraz meyvesi bol miktarda yenir. Çöpleri kaynatılarak suyu çay gibi içilir.

    7. Tarif:

    Özellikle kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz bol miktarda tüketilir.

    8. Tarif:

    Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır. Her sabah aç karnına 1'er fincan içilir.

    9. Tarif:

    100 gr sarımsak dövülür

    500 gr pazı yaprağı

    50 gr kekik otu

    karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır. Suyu süzülüp alınır. Buz dolabında saklanır. İçilecek kadar dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er çay bardağı içilir.

    10. Tarif:

    500 gr sarımsak dövülür

    1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır. 15-20 gün güneş almayan bir yerde bekletilir. 2-3 günde bir çalkalanır daha sonra süzülüp suyu alınır. 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir.

    11. Tarif:

    Enginar yaprağı

    Ökse otu

    Karabaş otu çiçeği

    Gül

    Biberiye

    eşit miktarlarda karıştırılır. 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir. Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir.

    12. Tarif:

    1 kg bal

    1 kg keçiboynuzu pekmezi

    50 gr keten tohumu

    50 gr sarı sabır

    50 gr hardal tohumu

    50 gr anason

    50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

     
Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. damar tıkanıklıkları

    damar tıkanıklıkları

    damar tıkanıklığı belirtileri damar tıkanıklığının belirtileri tikanikligi tıkanıklığı ayakta Atardamar Tıkanıklıkları: Akut (ani gelişen) ya da kronik tıkanıklıkları şeklinde sınıflandırılabilir. Akut damar tıkanıklığının en önemli sebebi, bozuk organlarda en sıklıkla bozuk kese kapakçıkları üzerinde oluşan pıhtıların(690-96 kod sayılı arijin) kopup tıkanıklık oluşan bölgedeki damarı...
  2. Damarda Sertlik Damar Sertliği

    Damarda Sertlik Damar Sertliği

    ayakta sertlik damar sertliği Vücuttaki kan damarlarının bir kısmının veya tamamının sertleşmesi sonucu, esnekliklerini keybetmesine; halk arasında damar kireçlenmesi tıp dilinde ise Arterio Skleroz veya Atheremo denir. Nedeni, kan damarlarının iç kısımlardaki hücrelerin esnekliğini kaybedip, zayıflaması veya kandaki yağlı maddelerin birikinti yaparak, damarı darlaştırmasıdır. Belirtileri baş...
  3. Aretioskleroz damar sertliği

    Aretioskleroz damar sertliği

    Atardamar duvarının sertleşerek esnekliğini yitirmesiyle oluşan ve daha çok erkeklerde görülen bir hastalıktır. Arteriyosklerozun sözdük anlamı atardamar sertleşmesidir. Ateroskleroz ise atardamar duvarında belli bir alanın ezilerek esnekliğini yitirmesi ve sertleşmesidir. -Nasıl Bir Hastalıktır? Arteriyoskleroz bütün kalp enfarktüsü, beyin trombozu ve beyin kanaması olgularının başlıca...
  4. Ateroskleroz Damar Sertliği Nedenleri

    Ateroskleroz Damar Sertliği Nedenleri

    Ateroskleroz atardamarların içinde darlık oluşturacak şekilde içinde yağ bulunduran tabakalar (plaklar) oluşumu ile karakterize ve damarlarda sertliğe neden olan bir durumdur. Aterosklerotik damarlar kalınlaşır, sertleşir ve sonunda da tıkanır. Ateroskleroz tüm dünyada en yaygın damar tıkanıklığı nedenidir. Nedenleri: Ateroskleroz atardamarların en yaygın hastalığıdır. Yağ, kolesterol damar...
  5. Kol damarında tıkanıklık nedenleri ve tedavisi

    Kol damarında tıkanıklık nedenleri ve tedavisi

    Kol atar damarlarında tıkanıklık çok sık karşılaşılan bir hastalık olmamakla beraber, daha çok sigara içen ve 60 yaş üzerindeki kişilerde kola giden atar damarları tutar. Kol damarları kalp ile parmaklar arasında her hangi bir seviyede tıkanabilir. Genellikle yavaş ilerler. En sık tıkanan atardamar subklavyan (subclavian) atardamardır. Subklavian atardamarı aortadan ayrılıp kola giden damar...

Sayfayı Paylaş