gebe
  1. LiKarBa

    LiKarBa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    200
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul

    davutpaşa köftesi

    Konu, 'Köfteler' kısmında LiKarBa tarafından paylaşıldı.

    davutpaşa köftesi [​IMG]
    Malzemeler:
    • 2 soğan, rendelenmiş veya robotta doğranmış
    • 750gr kıyma
    • tuz ve karabiber
    • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
    • yarım tatlı kaşığı yenibahar
    • 100gr dolmalık fıstık
    • ayçiçek yağı
    • 1kg domates, soyulmuş
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • 3 diş sarımsak (arzuya göre)
    notlar: ben soğanları ve sarımsakları rendeledim, yenibahar yerine köfte baharı, ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullandım.
    Hazırlanması:
    1. Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün. Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun. (Ben bu aşamadan sonra üzerini streçleyip bir gece buzdolabında beklettim.)
    2. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın. (Eğer daha kolay olmasını isterseniz fıstıkları harca da ilave edebilirsiniz ama pişerken fıstıkların köftelerden ayrılma ihtimali olabilir.)
    3. Bir tabağa sıvı yağı koyun. Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 200C/400F/Gas 6 fırında 15-20 dakika pişirin.
    4. Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin. (ben rendeledim) Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin. (isterseniz bir limonun suyu ve pulbiber de ilave edebilirsiniz. Ben pulbiber ekledim.) Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha -bir defa köfteleri çevirerek- pişirin.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: davutpaşa köftesi
    güzelmiş..
     
davutpaşa köftesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan köftesi...

    Patlıcan köftesi...

    Malzemeler 5 adet patlıcan 2 adet limon 2 bardak zeytinyağı tuz 3 adet yumurta 2 fincan kaşar rende 1 demet maydanoz 3 kaşık tereyağı 1 fincan un 2 fincan sütYapılışı Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın. Bir tenceede tereyağını eritip, içine un katın, pembeleşmesini bekleyin, ondan sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu...
  2. Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi Malzemeler 200 gr Ispanak 200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Un 1 Küçük Soğan 1 Yumurta Tuz, Karabiber Kızartmak için Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle...
  3. Ayak köftesi

    Ayak köftesi

    ayak köftesi MALZEMELER 500 gr. köftelik kıyma 4 adet patates 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, çatalla ezip püre haline getirin,...
  4. fellah köftesi

    fellah köftesi

    fellah köftesi fellak köftesi fellah nasıl yapılır video ıspanaklı Her ne kadar adı köfte de olsa salata olarak günlerde sunulan bir köfte....Hem lezzetli hem besleyici...:hungry: MALZEMELER 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı limonun suyu tuz sosu için; 1 yemek kaşığı nar ekşisi 3-4 adet rendelenmiş...
  5. Lor köftesi

    Lor köftesi

    lor köftesi Osmanlı mutfağından sizlere lor köftesinin tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. lor peyniri (tercihen sepet loru) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -4 adet yumurta -100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.) Yapılışı: 1.Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın. Kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. 2.Maydanozlu peynire...

Sayfayı Paylaş