Bamyayı yıkar,ayıklar çiğden koyarım.Bunun dışında salamura da kullanır.
Taze Fasulyeyi ise baya yemek yapar gibi yapar ama çok hafif kavurur,soğutur ve tek yemeklik poşetlerim.
Domatesi annem büyük büyük poşetler halinde yapıyor.Yemek yapacağı zaman bıçakla kesip istediği kadar alıyor. Ben ise onu tek tek bir yemeklik olacak şekilde poşetlemesini istiyorum.. kışın hormonlusundan iyidir.
Ben birde domatesi bi kaç kez şöyle yaptım: Öncedomatesleri biraz doğradım.(Çok küçük olmasın çok eriyo)İçine acı sevenler küçük acı biberlerden bolca doğrayabilir.Bunları içine biraz sıvı yağ,biraz sirke,tuz ve arzuya göre sarımsakla bir güzel kaynatıyorum.İyice kaynamış olacak ama. Sonra soğuyunca 5 kg lık şişeye koyup buzdolabının dolap kısmında muhafaza ediyorum.Hem kahvaltılık çok güzel oluyor.Hem de yemeklerin domates ihtiyacını bundan da sağlamış oluyorum. Her yemekde sarımsak iyi gitmeyeceği için hem sarımsaklı hem de sarımsaksız yapılabilir.
Eşim bu domates sosuna bayılıyor.
Bezelyeyi çiğden yıkayıp,ayıklayıp koyuyoruz.
Mantı yapar annem hafif fırınlar.Onuda poşetleriz.
Sarmayı sarıp yine tek yemeklik poşetliyorum.Ama ben çiğden poşetliyorum.Bazı arkadaşlar pişirip poşetlemiş,bir de onu deneyeceğim.
Maydonozu minik minik poşetliyorum yıkadıktan sonra tek kullanımlık.Büyük poşetede koydum hepsini sonra her yemekde poşeti açınca sanki biraz almadıklarım yumuşuyor gibi geldi.Bende tek tek poşetledim.Yeşil biberide aynı şekilde tek tek yemekelik doğruyorum.
Annem içli köfte yapar onu poşetlerim.Biz pişirip poşetliyoruz.
Ben normal köfte yaparım.Bi plastik kaba bi sıra dizip,üzerine aliminyum folyo sererek başka bir kat daha dizerek devam ederim.Köfteleri çiğ yapıyorum.
Milföy hamuru bulunduruyorum.
Sigara böreği yapıp atıyorum.Buzdolabında akşamdan indirip,çözdürüp öyle kızartıyorum.Bir de buzlu buzlu kızartılıyormuş, onu da deneyeyim.
Yufka da bulundurdum ama kat kat açmadan atmıştım.İlk 3 üne bişey olmamıştı onları iyiydi ama diğer 3lü yapışmıştı kullanamadım.tek tek ayırmak daha mantıklı sanırım.
Annem böreklik hamur yoğurur,onu küçük küçük poşetlerim akşamdan buzdolabına koyar çözdürür,sabah tavada yapmak için börekler hazırlarım.
Pırasa,ıspanak,peynir,tereyağ,normal pişmiş yemeklerin fazla kısmı ayrıca bakliyatları haşlayarak... gibi herşeyi koyarız biz genelde.Benim annem ekmekde fazla alınınca koyar,sonra biraz buzdolabında bekletir,sonrada fırında ısıtır,çıtır çıtır olur ekmek.