deepfreezde kış için yiyecekler

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
deepfreezde kış için yiyecekler
Arkadaşlar malum sonbahardayız..Yazın bolca tükettiğimiz gıdaları kışın bulmak mümkün değil!Ben bazı gıdaları yazdan hazırlayıp, dondurucuda muhafaza ediyorum,kışında tüketiyorum..
Bu konuda fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum..Bende de işinize yarayacak ve yerken sağolasın Pelinsu diyeceğiniz fikirler var emin olun!!

Amaç birebir yaptığımız şeyleri paylaşmak

Duydunuz zilin sesini,tarifler başlasın..Sevgiler..
:)
 
ben deepfrezede hem bazı sebze ve meyvaları saklıyorum hemde bazı yiyecekleri ilk olarak şeftali için bir önerim var çok sert şeftalileri soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın yarım bardak suyla yarım bardak şekere bir iki damla limon sıkıp koyu bir şerbet hazırlayın şerbet soğuyunca şeftalileri şerbete batırıp göbek bölümleri üste gelicek şekilde dizin torbalayıp dondurun
NOT şeftalilerin her yerine şerbet gelmesine dikkat edin sevgiler
 
Kabağı iki türlü deefreezde saklıyorum..
İlki kızartarak..Bildiğimiz şekilde kabakları kızartıyorum,soğuduktan sonra buzdolabı poşetine bırakıp,ağzını kapatıyorum..Kışın çıkarıp,üzerine sarımsaklı yoğurt yada domates sosu yapıp yiyoruz..Akşam yada sabah kahvaltısında süper oluyor..

İkincisi,kabağı yemeklik doğrayıp,yıkıyorum..Süzdükten sonra tencereye alıp,sadece kabuğu soyulmuş domatesle şöyle bir çevirip alıyorum ocaktan..Soğutup poşetliyorum..Kışın aynı şekilde çıkarıp,yemeğini yapıyorum..
Ben yaptım,deneyebilirsiniz..Tadında hiç bir değişme olmuyor..Tavsiyemdir..
 
Hepsini bu akşam yazarsam yarına ne kalacak peki??Yok valla bu günlük benden bu kadar..Bi yapmayında görüyüm sizi,tek tek soracam..Hadi kolay gelsin hepinize..Pazarları boşa geçirmeyin,bitmek üzere olan gıdalardan alın,dondurucuya atın..
Sonra yok ben görmedim,ben duymadım diyen olursa,yaptıklarımı pc den camı açar,gözünün içine baka baka yerim,inanın yaparım..
Hepinizden önerilerinizi bekliyorum..
Sevgiler...
 
Süzme yoğurdu alın ve biraz su ekleyip büyük kapta karıştırın..
Daha sonra tüm tüm kızarttığınız yeşil biberleri süzme yoğurt ile harmanlayın..Biraz da tuz eklediniz mi tamam..
Bunları bir seferlik yeme olacak şekilde poşetleyin ve dondurıcuya atın..Kışın çıkarıp(dışarda değil,dolap içinde çözülmesini bekleyin) kahvaltılarda hazır yoğutlu kızarmış biberiniz oluyor..Dilerseniz sonradan sarmısak da ekleyebilirsiniz..Afiyet olsun..

Bu arada közleme yaptığımız kırmızı salçalık biberlerden çiğ olarak dondurucuya 3 5 tane atınız..(yıkanmış ve çekirdekleri çıkmış olarak)
Kışın lahana ve biber dolmasının yanına çok yakışıyor..Tıpkı normal dolmalık biber gibi atın dondurucuya,pişirmeden önce,çözülmeden iç malzemesini koyun öyle pişirin,daha pratik oluyor..
Kolay gelsin yaptıklarımdan aktarmaya devam edecem yine..
 
Bamyayı yıkar,ayıklar çiğden koyarım.Bunun dışında salamura da kullanır.

Taze Fasulyeyi ise baya yemek yapar gibi yapar ama çok hafif kavurur,soğutur ve tek yemeklik poşetlerim.
Domatesi annem büyük büyük poşetler halinde yapıyor.Yemek yapacağı zaman bıçakla kesip istediği kadar alıyor. Ben ise onu tek tek bir yemeklik olacak şekilde poşetlemesini istiyorum.. kışın hormonlusundan iyidir.

Ben birde domatesi bi kaç kez şöyle yaptım: Öncedomatesleri biraz doğradım.(Çok küçük olmasın çok eriyo)İçine acı sevenler küçük acı biberlerden bolca doğrayabilir.Bunları içine biraz sıvı yağ,biraz sirke,tuz ve arzuya göre sarımsakla bir güzel kaynatıyorum.İyice kaynamış olacak ama. Sonra soğuyunca 5 kg lık şişeye koyup buzdolabının dolap kısmında muhafaza ediyorum.Hem kahvaltılık çok güzel oluyor.Hem de yemeklerin domates ihtiyacını bundan da sağlamış oluyorum. Her yemekde sarımsak iyi gitmeyeceği için hem sarımsaklı hem de sarımsaksız yapılabilir.
Eşim bu domates sosuna bayılıyor.

Bezelyeyi çiğden yıkayıp,ayıklayıp koyuyoruz.

Mantı yapar annem hafif fırınlar.Onuda poşetleriz.

Sarmayı sarıp yine tek yemeklik poşetliyorum.Ama ben çiğden poşetliyorum.Bazı arkadaşlar pişirip poşetlemiş,bir de onu deneyeceğim.

Maydonozu minik minik poşetliyorum yıkadıktan sonra tek kullanımlık.Büyük poşetede koydum hepsini sonra her yemekde poşeti açınca sanki biraz almadıklarım yumuşuyor gibi geldi.Bende tek tek poşetledim.Yeşil biberide aynı şekilde tek tek yemekelik doğruyorum.

Annem içli köfte yapar onu poşetlerim.Biz pişirip poşetliyoruz.

Ben normal köfte yaparım.Bi plastik kaba bi sıra dizip,üzerine aliminyum folyo sererek başka bir kat daha dizerek devam ederim.Köfteleri çiğ yapıyorum.

Milföy hamuru bulunduruyorum.

Sigara böreği yapıp atıyorum.Buzdolabında akşamdan indirip,çözdürüp öyle kızartıyorum.Bir de buzlu buzlu kızartılıyormuş, onu da deneyeyim.
Yufka da bulundurdum ama kat kat açmadan atmıştım.İlk 3 üne bişey olmamıştı onları iyiydi ama diğer 3lü yapışmıştı kullanamadım.tek tek ayırmak daha mantıklı sanırım.

Annem böreklik hamur yoğurur,onu küçük küçük poşetlerim akşamdan buzdolabına koyar çözdürür,sabah tavada yapmak için börekler hazırlarım.

Pırasa,ıspanak,peynir,tereyağ,normal pişmiş yemeklerin fazla kısmı ayrıca bakliyatları haşlayarak... gibi herşeyi koyarız biz genelde.Benim annem ekmekde fazla alınınca koyar,sonra biraz buzdolabında bekletir,sonrada fırında ısıtır,çıtır çıtır olur ekmek.
 
Taze fasulyeyi hafif yağda kavurup koyuyorum deepfreze çok daha lezzetli oluyor tavsiye ederim kızlar:)

Geçen gün barbunyayı haşlayıp koymuştum ama sanırım biraz fazla haşlamışım çok fazla pişiremedim dağılmaya başladı o yüzden bir daha barbunyayı haşlamadan koyacam zaten düdüklüde haşlanması çok az bir zaman alıyor bende geçen direk bu sefer haşlamadan koydum
 
patlıcan salatasını seviyorsanız
Patlıcanı közleyin
Poşetlere koyun
Atın dolaba
Kışın hormonsuz patlıcan salatasına bayılacaksınız..
 
Geri
Üst