gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Deniz Mahsülleri Güveç

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 50 gram kalamar 50 gram midye içi
    50 gram karides
    50 gram ahtapot
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 diş sarımsak
    4 adet yeşil biber
    10 adet mantar
    1 adet limonun suyu
    1 çay bardağı beyaz şarap
    3 çorba kaşığı un
    Tuz, beyazbiber
    Yarım demet maydanoz


    Yemeğin Tarifi
    Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın. Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin. Yeniden yıkayın.
    Zeytinyağını bir tavaya alın. Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin. Renkleri değişene dek soteleyin. Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin. Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.
    Güveclere doldurarak. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

     
Deniz Mahsülleri Güveç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güveçte Pirzola

    Güveçte Pirzola

    guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım bardak un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı...
  2. Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

    Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 İri Enginar 2 Limon 1 Soğan 1 Çay Kaşığı Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yaprağı 2 Defne Yaprağı 150 gr Somon Balığı Filetosu 100 gr Dil Balığı Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kabuksuz Midye 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Kaşar Rendesi 1 Tutam Maydanoz Tuz,Karabiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı...
  3. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  4. Güveç kebabı

    Güveç kebabı

    Güveçte yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor bende arada güveç kullanırım hatta sizlere tavsiye bile ediyorum çarşı pazarda kolaylıkla bulabilirsiniz evde yada fırına göndererek pişirimlerinizi yapabilirsiniz. Sizlere güveç kullanarak yapacağınız güveç kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg.yağlı koyun eti (küçük...
  5. Pratik Güveç

    Pratik Güveç

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce çömlekte güveç tarifi pratik çömlekte Malzemeler: 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 4-5 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber Hazırlanması: Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek...

Sayfayı Paylaş