Diyabete Doğal Tedavi

dedektif

Yeni Üye
Üye
Diyabete Doğal Tedavi
Diyabete Doğal Tedavi

Günümüzün en yaygın sorunlarından biri diyabettir. Aşağıda şeker seviyelerinizi düşüren doğal şifa kaynakları size yardımcı olacaktır.
İncir Yaprakları- Yaprakları doğrudan çiğneyebileceğiniz gibi yapraklarını kaynatıp suyunu çay gibi içebilirsiniz. Düzenli olarak tüketildiğinde insülin ihtiyacı azalır.
Boyotu- Boyotu tohumlarının şeker düzeltme özelliği vardır. Bir çay kaşığı tohum bir gece suda bekledikten sonra sabah aç karnına içilmelidir. 30 dakika geçmeden başka hiçbir yiyecek veya ilaç alınmamalıdır. Haftada 2-3 defa yapılması tavsiye edilir.
Tarçın- Tarçın Hint mutfağında sıkça kullanılır. Yarım kaşık tarçın her gün tüketilerek şekeriniz düşürülebilir. Toz formu haricinde kabuk halini çiğneyerek de aynı etkiyi görebilirsiniz.
Üzüm çekirdeği ekstresi- Üzüm çekirdekleri E vitamini, flavonoidler, linoleik asit ve oligomerik proantosiyanidin bakımından çok zengindir. Son çalışmalar diyabet tedavisinde de etkin olduğunu göstermiştir. Günde 300mg’lık kapsüllerden 1 tane alabilirsiniz.
Zeytinyağı- Tüm yemeklerinizde zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
Acı Kavun- İster suyunu için, isterseniz pişmiş veya kızarmış halini tüketin faydasını görürsünüz. En iyi etki, aç karnına içildiğinde elde edilir. Ancak hipoglisemiye yol açabileceği için dikkatli olmak gerekir.
C Vitamini- Günlük 600mg C vitamini alımı kandaki glukoz seviyesini normalize eder.
Sarımsak- İçerdiği allisin kimyasalının hipoglisemik etkisi vardır.
Aloe Vera- Genelde kozmetik amaçlı kullanılır. Hipoglisemik etkisi vardır. Hafif acımsı bir tadı vardır, şekeri düşürdüğü kanıtlanmıştır. Ayranla içerseniz tadı daha rahat olabilir.
Neem- İnsülin ihtiyacını %50 azalttığı bulunmuştur.
Hint Bektaşi üzümü - Bu meyve yenildiğinde insülin üretimini 30 dakika içinde uyararak şeker seviyesini düşürür.
Mango- Mango ağacının yapraklarının anti diyabetik özellikleri vardır. Tükettikten 1 saat sonra yemek yenilmelidir. Bağırsaktaki glukoz emilimini azaltır.
Fesleğen- Yapraklarının suyunu içerek tüketin. Taze yaprakları günlük olarak yemek tavsiye edilir. Glukoz seviyesini ciddi olarak düşürür.
Bamya- Bağırsaklardaki glukoz emilimini yavaşlatmaya yardımcıdır. Geceden bir bardak suya koyup sonra aç karnına için. Bir ay sonra kandaki glukoz seviyeniz gerçekten düşecektir.
Fasulye- Sindirimi yavaşlattığı için şekerin yükselmesini de korur.
Soya- Soya kontrol edilemeyen kronik diyabet için müthiş bir besindir.
Sirke- Besinlerinize sirke ekleyin. İki kaşık sirkeyi yemeklerden önce alarak şekerinizi kontrol edebilirsiniz.
Papaya- Her gün tüketilmesi kan şekerini kontrol eder. Aynı zamanda C vitamini ve anti oksidanlar bakımından da zengindir.





Yönetimin Notu: Link vermek yasaktır...
 
Geri
Üst