Diyarbakır çöreği Tarifi

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥س بنيم نفسيمسين♥ Yetkili Kişi

    bu konu;çörek nasıl yapılır,çörek malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir

    Diyarbakır da bayram arefesi her,apartmandan,her sokaktan,her mahalle fırıncısından buram buram çörek kokuları tüter..Çörek şekerli tarçınlı,yada tuzlu aromatik baharatlarla yapılır.Bayram sabahı,kuru fasulye,tavuk kızartması (sulu olur ),iç pilav,dolma ve hoşaf yapılır.Bayramda fırınlar kapalı olur ,çünkü her kezin evinde bu mis gibi çörekler bulunur.Gelen misafire tatlı ikramı yapılmıycaksa,komposto ve çörek ikram edilir.Yada çay ve peynir eşliğinde çörek ikram edilir..Diyarbakırın meşhur ve bi o kadarda lezzetli çöreğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum.İşte çörek tarifimiz

    [​IMG]


    Diyarbakır Ev Çöreği Malzemeleri:
    • 1 bardak ılık süt
    • 1 bardak ılık su
    • 1 tane margarin (erimiş ılıtılmış) , yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 1 adet yaş maya

    • 1 yemek kaşığı tuz,biraz şeker
    • 2 tatlı kaşığı çörek otu
    • 2 tatlı kaşığı mahlep
    • 1 yemek kaşığı susam(içi susamlı ve çörek otlu olacak)
    • 1 tatlı kaşığı çörek ilacı ( diyarbakıra has bu özel karışım )çörek ilacı olarak sadece diyarbakırda satılıyormuş ama onsuzda eminim diğer baharatların verdiği tadla güzel bir çörek olacaktır)
    • alabildiği kadar un
    Diyarbakır Ev Çöreği Yapılışı:
    • Derin bir kabın içine sütü ve mayayı birazda şekeri koyup karıştırıyoruz
    • biraz kabarınca içine ılık suyumuzu,zeytinyağımızı koyuyoruz.
    • daha sonra mahlep , çörek otu , susamı ve çörek ilacını ilave edip alabildiği kadar un koyup kulak memesi kıvamından biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz.
    • daha sonra hamurumuzu yarım saat kadar dinlendirip bir kaç parçaya ayırıyoruz merdane yardımıyla açıp istediğimiz şekillerde kesiyoruz yuvarlak yapabilirsiniz,örgü şeklinde yapabilirsiniz,dikdörtgen şekillerinde kesebilirsiniz
    • kesilen parçaların üzerine pasta şekillerinizden hafif bastarıp üzeri süslü yapabilirsiniz bütün bu şekiller size kalmış.
    • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    • Sıcak Servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun:)


     
  2. sevtap demir

    sevtap demir Forum Okuru

    Çok güzel ben denedim muhteşem bir tat tavsiye edrim
     
Diyarbakır çöreği Tarifi konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Dİyarbakir

    camiye inen melekler camiye inen melek DİYARBAKIR [IMG] GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 15.355 km² Nüfus: 1.094.996 (1990) İl Trafik No: 21 Isının 40-50 dereceye vardığı yaz günlerinin bunaltıcı sıcaklığından kurtulmak amacıyla gelişen düz damlı evleri ile tipik yöre mimarisinin günümüzde de yaşatıldığı Diyarbakır, uzun surları, Malabadi Köprüsüyle görülmesi gereken bir ildir. İLÇELER:...
  2. sevgi çöreği

    (6 Kişilik) Malzemeler HAMUR İÇİN 2 Kahve Fincanı Margarin 1 Yumurta Tuz İÇ MALZEME 2 Havuç 2 Kereviz Tuz , Karabiber 400 gr Brokoli 2 Yumurta 6 Kiraz Domates 350 gr Süt Kreması Rendelenmiş Limon Kabuğu 3 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri 1/2 Demet Maydanoz Yemeğin Tarifi Hamur malzemelerini büyük bir kasede karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru bir...
  3. Paskalya Cöregi

    paskalya çöreği paskalya cörek cöregi paskalye çöreği yapılışı Malzemeler : 2 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Mahlep 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Paket Vanilya Yarım Paket Yaş Maya 1 Yumurta (sarısı üzerine beyazı içine) Aldığı kadar un Yapılışı : Ilık sütün içinde mayayı iyice eritip un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın , elenmiş unu...
  4. Diyarbakır surları

    diyarbakır surları ne zaman yapıldı diyarbakır surlarının hikayesi surlarının tarihi tarihçesi surları tarihi Diyarbakır denilince surlar gelir akla...Surlar denilince Diyarbakır... Ve, Diyarbakır’da Sur demek; “taş”la, “düş”ün; “geçmiş”le “gelecek”in iç içe geçmesi demektir. Derler ki dünyanın gelmiş geçmiş en uzun surları Çin Seddi’dir. İkincisi Antakya’da, üçüncüsü İstanbul’da,...
  5. Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik)

    poğaça Yılbaşı Sofralarınız İçin Gerekli Malzemeler : 2 su bardağı un 1.5 su bardağı kekun 3 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mahlep 1 kabartma tozu 2 damla sakızı 1/2 margarin Hazırlanışı: Bir kabaunları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız,süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın. Yağlanmışyuvarlak...
  6. Paskalya Çöreği

    paskalya çöreği paskalya cöregi Canınız çayın yanında güzel, leziz ve mis gibi kokulu bir çörek istedi. Hiç üşenmeden harika bir paskalya çöreği yapabilirsiniz. Hem farklı bir lezzet de tatmış olursunuz. MALZEMELER: 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için) 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kuru maya (veya 1...
  7. Kliçe (Mevlüt Çöreği)

    kliçe, nedir, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz. Mardin'e ait bir lezzet olan kliçe,şeker, yağ, un ve baharat karışımından müteşekkil olup, genelde vefat eden kişilerin mevlüdün de dağıtılmak üzere hazırlanır. Malzeme: 1 kg un 250 gr tereyağı 250 gr şeker 250 gr süt 10'ar gr. çekilmiş anason, mahlep, tarçın, kabartma tozu ve mayası....
  8. Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi

    lahmacun harcı nasıl yapılır lahmacun harç tarifi Merhaba melekler ,lahmacun severler.Bu gün yoğun bir koşuşturmanın ortasında canım lahmacun çekti.Dışardan sipariş vermeyi sevmediğimden (hazır lahmacunlarda aşırı kuyruk yağı olduğundan) kendi harcımı kendim hazırlıyayım dedim.Mis gibi bir lahmacun harcı hazırladım.Ellerime sağlık vallahi çok leziz olmuştu:D:D Lahmacun harcımın tarifi...
  9. Diyarbakır Kaburga Dolması Tarifi

    bu konu;kaburga dolmasının yapılışı,kaburga dolmasının malzemeleri pişirme önerileri hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakır yöresinin mutfak yelpazesi çok geniştir..Diyarbakır mutfağında,en çok et tüketilmektedir.Etsiz yemek yapılmaz.Diyarbakırın mutfak kültüründe etin önemi büyüktür..En meşhur yemeği Kaburga dolmasıdır.Diyarbakırda kaburga dolmasını yapmayan bayan yoktur,benim...
  10. paskalya çöreği nasıl yapılır

    Arkadaşlar merhaba ben paskalya çöreğine bayılıyorum ama evde kendim yapmak istiyorum tarifi varmıdır acaba burada ?

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. diyarbakir coregi tarifi

    ,
  2. ev yapimi corek tarifi

    ,
  3. diyarbakır çöreği

    ,
  4. bayram çöreği nasıl yapılır,
  5. ev coregi tarifi,
  6. diyarbakır çöreği nasıl yapılır,
  7. diyarbakir bayram coregi,
  8. diyarbakır çöreği tarifi resimli,
  9. çörek ilacı,
  10. diyarbakır çöreği malzemeleri