Diyarbakır çöreği Tarifi | Melekler Mekanı FORUM - 26 Eylül 2016

Diyarbakır çöreği Tarifi

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8.804
    Beğenilen Mesajlar:
    1.420
    Ödül Puanları:
    113
    bu konu;çörek nasıl yapılır,çörek malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir


    Diyarbakır da bayram arefesi her,apartmandan,her sokaktan,her mahalle fırıncısından buram buram çörek kokuları tüter..Çörek şekerli tarçınlı,yada tuzlu aromatik baharatlarla yapılır.Bayram sabahı,kuru fasulye,tavuk kızartması (sulu olur ),iç pilav,dolma ve hoşaf yapılır.Bayramda fırınlar kapalı olur ,çünkü her kezin evinde bu mis gibi çörekler bulunur.Gelen misafire tatlı ikramı yapılmıycaksa,komposto ve çörek ikram edilir.Yada çay ve peynir eşliğinde çörek ikram edilir..Diyarbakırın meşhur ve bi o kadarda lezzetli çöreğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum.İşte çörek tarifimiz

    [​IMG]



    Diyarbakır Ev Çöreği Malzemeleri:
    • 1 bardak ılık süt
    • 1 bardak ılık su
    • 1 tane margarin (erimiş ılıtılmış) , yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 1 adet yaş maya

    • 1 yemek kaşığı tuz,biraz şeker
    • 2 tatlı kaşığı çörek otu
    • 2 tatlı kaşığı mahlep
    • 1 yemek kaşığı susam(içi susamlı ve çörek otlu olacak)
    • 1 tatlı kaşığı çörek ilacı ( diyarbakıra has bu özel karışım )çörek ilacı olarak sadece diyarbakırda satılıyormuş ama onsuzda eminim diğer baharatların verdiği tadla güzel bir çörek olacaktır)
    • alabildiği kadar un
    Diyarbakır Ev Çöreği Yapılışı:
    • Derin bir kabın içine sütü ve mayayı birazda şekeri koyup karıştırıyoruz
    • biraz kabarınca içine ılık suyumuzu,zeytinyağımızı koyuyoruz.
    • daha sonra mahlep , çörek otu , susamı ve çörek ilacını ilave edip alabildiği kadar un koyup kulak memesi kıvamından biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz.
    • daha sonra hamurumuzu yarım saat kadar dinlendirip bir kaç parçaya ayırıyoruz merdane yardımıyla açıp istediğimiz şekillerde kesiyoruz yuvarlak yapabilirsiniz,örgü şeklinde yapabilirsiniz,dikdörtgen şekillerinde kesebilirsiniz
    • kesilen parçaların üzerine pasta şekillerinizden hafif bastarıp üzeri süslü yapabilirsiniz bütün bu şekiller size kalmış.
    • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    • Sıcak Servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun:)


     
  2. sevtap demir

    sevtap demir Forum Okuru

    Çok güzel ben denedim muhteşem bir tat tavsiye edrim
     
Diyarbakır çöreği Tarifi konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Çörek

    Bir vesileyle yaşanacak sevince, sınırlı kazanca ve hastalıktan kurtulmaya delalet eder.Rüyada çörek pişirmek veya yemek özel hayatınızda mutluluk anlamındadır. Rüyada çörek pişirmek veya yemek özel hayatınızda mutluluk anlamındadır. Rüyasında çörek yiyen kimse fırsatı değerlendirirse zengin olur veya ani bir kararla evlenir.Çörek görmek kismetle yorumlanir. Rüyada çö-rek yedigini gören büyük...
  2. Çörek Tarifleri

    çörek tarifi,çörek tarifi resimli,çörek tarifleri oktay usta,çörek tarifleri resimli,çörek tarifler Çay saatlerine eşlik eden ve çocuklarımızın çok sevdiği çörek tariflerini sunuyoruz Melek'ler:) 5 çayına bekleriz, tüm Melek'leri :D:D Kıymalı Ay Çöreği MALZEMELER 750 gr. (6 bardak) un. 50 gr. (2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr. (1 yemek kaşığı dolu) kuru maya. 1 bardak ılık...
  3. Diyarbakır yöresine ait yemek tarifleri arıyorum kızlar var mı acaba

    Diyarbakır yöresine ait ne bilim özellikle içli köfte kaburga dolması gibi yemekleri yapmak istiyorum. Tarif verecek bir anayiğit arıyorum kızlar. Kolaylıklar:)
  4. Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi

    lahmacun harcı nasıl yapılır lahmacun harç tarifi Merhaba melekler ,lahmacun severler.Bu gün yoğun bir koşuşturmanın ortasında canım lahmacun çekti.Dışardan sipariş vermeyi sevmediğimden (hazır lahmacunlarda aşırı kuyruk yağı olduğundan) kendi harcımı kendim hazırlıyayım dedim.Mis gibi bir lahmacun harcı hazırladım.Ellerime sağlık vallahi çok leziz olmuştu:D:D Lahmacun harcımın tarifi...
  5. Diyarbakır Kaburga Dolması Tarifi

    bu konu;kaburga dolmasının yapılışı,kaburga dolmasının malzemeleri pişirme önerileri hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakır yöresinin mutfak yelpazesi çok geniştir..Diyarbakır mutfağında,en çok et tüketilmektedir.Etsiz yemek yapılmaz.Diyarbakırın mutfak kültüründe etin önemi büyüktür..En meşhur yemeği Kaburga dolmasıdır.Diyarbakırda kaburga dolmasını yapmayan bayan yoktur,benim...

Sayfayı Paylaş