Diyarbakır çöreği Tarifi

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

  1. bu konu;çörek nasıl yapılır,çörek malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir


    Diyarbakır da bayram arefesi her,apartmandan,her sokaktan,her mahalle fırıncısından buram buram çörek kokuları tüter..Çörek şekerli tarçınlı,yada tuzlu aromatik baharatlarla yapılır.Bayram sabahı,kuru fasulye,tavuk kızartması (sulu olur ),iç pilav,dolma ve hoşaf yapılır.Bayramda fırınlar kapalı olur ,çünkü her kezin evinde bu mis gibi çörekler bulunur.Gelen misafire tatlı ikramı yapılmıycaksa,komposto ve çörek ikram edilir.Yada çay ve peynir eşliğinde çörek ikram edilir..Diyarbakırın meşhur ve bi o kadarda lezzetli çöreğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum.İşte çörek tarifimiz

    [​IMG]


    Diyarbakır Ev Çöreği Malzemeleri:
    • 1 bardak ılık süt
    • 1 bardak ılık su
    • 1 tane margarin (erimiş ılıtılmış) , yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 1 adet yaş maya

    • 1 yemek kaşığı tuz,biraz şeker
    • 2 tatlı kaşığı çörek otu
    • 2 tatlı kaşığı mahlep
    • 1 yemek kaşığı susam(içi susamlı ve çörek otlu olacak)
    • 1 tatlı kaşığı çörek ilacı ( diyarbakıra has bu özel karışım )çörek ilacı olarak sadece diyarbakırda satılıyormuş ama onsuzda eminim diğer baharatların verdiği tadla güzel bir çörek olacaktır)
    • alabildiği kadar un
    Diyarbakır Ev Çöreği Yapılışı:
    • Derin bir kabın içine sütü ve mayayı birazda şekeri koyup karıştırıyoruz
    • biraz kabarınca içine ılık suyumuzu,zeytinyağımızı koyuyoruz.
    • daha sonra mahlep , çörek otu , susamı ve çörek ilacını ilave edip alabildiği kadar un koyup kulak memesi kıvamından biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz.
    • daha sonra hamurumuzu yarım saat kadar dinlendirip bir kaç parçaya ayırıyoruz merdane yardımıyla açıp istediğimiz şekillerde kesiyoruz yuvarlak yapabilirsiniz,örgü şeklinde yapabilirsiniz,dikdörtgen şekillerinde kesebilirsiniz
    • kesilen parçaların üzerine pasta şekillerinizden hafif bastarıp üzeri süslü yapabilirsiniz bütün bu şekiller size kalmış.
    • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    • Sıcak Servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun:)
  2. Çok güzel ben denedim muhteşem bir tat tavsiye edrim

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. diyarbakır çöreği tarifi

    ,
  2. diyarbakır çöreği

    ,
  3. ev yapımı çörek tarifi

    ,
  4. bayram coregi tarifi,
  5. diyarbakır çörek tarifi,
  6. diyarbakır çöreği nasıl yapılır,
  7. diyarbakir bayram coregi,
  8. evde çörek yapımı,
  9. ev çöreği nasıl yapılır,
  10. diyarbakır çöreği tarifi resimli,
  11. bayram coregi,
  12. diyarbakır çörek tarifleri,
  13. ev çöreği,
  14. çörek ilacı,
  15. diyarbakır ev çöreği tarifi