gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.627
    Beğenilen Mesajlar:
    1.523
    Ödül Puanları:
    113

    Diyarbakır Kaburga Dolması Tarifi

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    bu konu;kaburga dolmasının yapılışı,kaburga dolmasının malzemeleri pişirme önerileri hakkında bilgiler vermektedir
    Diyarbakır yöresinin mutfak yelpazesi çok geniştir..Diyarbakır mutfağında,en çok et tüketilmektedir.Etsiz yemek yapılmaz.Diyarbakırın mutfak kültüründe etin önemi büyüktür..En meşhur yemeği Kaburga dolmasıdır.Diyarbakırda kaburga dolmasını yapmayan bayan yoktur,benim dışımda..Geçenlerde samimi arkadaşım,kaburga dolması yapacağını bizleride yemeğe beklediğini söyledi.Vallahi annemin yaptığı kadar lezzetli olmuştu..İç pilavı,etin lokum kıvamında olması süperdi...Tadı damağımda kalan kaburga dolmasını resimleyerek tarifini sizlerle paylaşmak istedim..


    [​IMG]


    MALZEMELER (8-10 Kişilik)
    1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)
    2 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 adet kuzu ciğeri
    4 soğan
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    4 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı pirinç
    (yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
    7 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Kaburgayı keskin bir bıçakla enine doğru keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın. Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın. Ilık suya koyup bekletin. Ciğeri küçük küp biçiminde doğrayın, bir kenarda bekletin. Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun. Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün. Bunun üzerine suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinç ve bir tutam tuz ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin. Tadına tuzuna bakın. Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üstüne serpeleyin. Kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun. Pilav miktarını çok iyi ayarlayın; çok doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir. Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin. Etin üzerine salça sürün. Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın. Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin. 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin. Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin. Diğer tarafını çevirin. İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin. Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir. Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz.



     
Diyarbakır Kaburga Dolması Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Enginar dolması tarifi...

    Enginar dolması tarifi...

    enginar dolması tarifi enginar dolmasi tarifi yemeği dolması tarifleri nasıl yapılır Malzemeler 6 adet orta boy enginar tuz 1 adet limon karabiber 3 su bardağı pirinç 2 adet soğan 3-4 adet domates 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 demet dereotu 250 ml. zeytinyağı 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 adet limonYapılışı Hazırlama süresi 35 dakika 6 adet Enginarların en dış yapraklarını 2 sıra atın....
  2. Cevizli Kayısı Dolması Tarifi

    Cevizli Kayısı Dolması Tarifi

    cevizli kayısı, dolması, tarifi, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır, hakkında bilgiler burada Cevizli kayısı dolması tarifİ buyrun hanımlar. Ramazan ayına en çok tatlı yakışır mı diyorsunu. Cevizli Kayısı Dolması, iftar sofranıza yakışır lezette bir tatlı. Malzeme listesi • 18-20 adet kuru kayısı • 1 su bardağı dövülmüş ceviz • 1 su bardağı tozşeker • 1 çay kaşığı toz tarçın • 2 su...
  3. Resimli Lor Dolması tarifi

    Resimli Lor Dolması tarifi

    lor dolması nasıl yapılır lor dolması yapılışı resimli Merhaba Sevgili Melek'ler, bu sayfamızda sizlere lor dolmasının tarifini sunuyor ve yapılışı hakkında detaylı bilgiler paylaşıyoruz. Değişik yeni lezzetler arayanlar için enfes bir tat olan lor dolması burada Melek'ler! Malzemeler 1 kg pazı 1 kâse bulgur 1,5 kâse çökelek (lor) Bulgur 1 çay bardağı kaynar su ile şişirilip...
  4. Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi

    Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi

    lahmacun harcı nasıl yapılır lahmacun harç tarifi Merhaba melekler ,lahmacun severler.Bu gün yoğun bir koşuşturmanın ortasında canım lahmacun çekti.Dışardan sipariş vermeyi sevmediğimden (hazır lahmacunlarda aşırı kuyruk yağı olduğundan) kendi harcımı kendim hazırlıyayım dedim.Mis gibi bir lahmacun harcı hazırladım.Ellerime sağlık vallahi çok leziz olmuştu:D:D Lahmacun harcımın tarifi...
  5. Diyarbakır çöreği Tarifi

    Diyarbakır çöreği Tarifi

    bu konu;çörek nasıl yapılır,çörek malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakır da bayram arefesi her,apartmandan,her sokaktan,her mahalle fırıncısından buram buram çörek kokuları tüter..Çörek şekerli tarçınlı,yada tuzlu aromatik baharatlarla yapılır.Bayram sabahı,kuru fasulye,tavuk kızartması (sulu olur ),iç pilav,dolma ve hoşaf yapılır.Bayramda fırınlar kapalı olur ,çünkü...

Sayfayı Paylaş