gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.177
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    diyarbakır saç tava tarifi diyarbakır tava tarifi saç nasıl yapılır nasıl yapılır video Patlıcan meftunesi
    Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et iyice kızartılır, doğranmış sivri biber ilave edilir. Daha sonra salça ve pul biber iyice kızartılır. Az tuzlu suda doğranmış patlıcanlar bolca yıkanıp tencereye konur. Biraz pişirilir, doğranmış domatesler ilave edilir. Bir müddet sonra yemek kaynadıktan sonra, bir miktar süzülmüş sumak suyu ilave edilir. Yemek kaynatılır. Piştikten sonra ocaktan alınır. Ezilmiş sarımsak yemeğe katılır, servise sunulur.

    Ekşili etli dolma
    Hazırlanışı:
    Dolma içi: Kuyruk tarafından seçilen yağlı etler küçük küçük doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuz, pul biber, salça, sıvı yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır.

    Daha sonra haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir. Süzülmüş sumak suyu yeteri kadar ilave edilir, dolmaların dağılmaması için yassı bir taş dolmaların üzerine konur. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır, tencerenin kapağı 15 dakika kadar açılmaz. Daha sonra servis yapılır.

    İçli köfte
    Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
    Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir. Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir. Köftelik iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır.

    Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır. Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır. Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur. Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir.


     
Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  2. Pispoğaz Gurmelere Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri geldi kızlar

    Pispoğaz Gurmelere Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri geldi kızlar

    diyarbakır yemekleri tarifleri diyarbakır yemek tarifleri diyarbakırın yöresel yemekleri yöresel içli köfte tarifi Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri Patlıcan meftunesi Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et iyice kızartılır, doğranmış sivri biber ilave edilir. Daha sonra salça ve pul biber iyice kızartılır. Az tuzlu suda doğranmış patlıcanlar bolca yıkanıp tencereye konur....
  3. Erkeklerden yemek tarifleri :)))

    Erkeklerden yemek tarifleri :)))

    Domatesli Biberli Yumurta Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz. Biberli Domatesli Yumurta Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli...
  4. Erkeklerin Ağzından Yemek Tarifleri...

    Erkeklerin Ağzından Yemek Tarifleri...

    * Domatesli Biberli Yumurta Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz. * Biberli Domatesli Yumurta: Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki...
  5. Kolay Ana Yemek Tarifleri

    Kolay Ana Yemek Tarifleri

    Kolay Ana Yemek Tarifleri arıyorum ben ama hem lezzetli olsun hemde biraz pratik yani kolay olsun :)

Sayfayı Paylaş