gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Dızmana Böreği

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    dızmana böreği patatesli dızmana
    =MALZEMELER=

    3 Adet Ekmek Hamuru
    200 gr. Kıyma
    1 Adet Soğan
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Yumurta
    4 Adet Patates
    1 Demet Maydanoz
    Tuz, Karabiber
    Üzerine : Haşhaş


    =HAZIRLANIŞI=

    Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
    Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.
    Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.
    Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
    Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.


     
Dızmana Böreği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. paçanga böreği

    paçanga böreği

    Malzemeler: 5 yufka 3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üstüne sürülür) 1 çay bardağı yoğurt 1/2 paket erimiş tereyağ (125 gr) İçine: -50-200gr. kadar pastırma (her böreğin içine yarım dilim kadar konulur) 3-4 tane küp kesilmiş domates(her böregin içine 2 küp yeterli geliyor) yaklasik 1,5 su bardağı kaşar rendesi Hazırlanması: Yag, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı...
  2. kıvrım böreği

    kıvrım böreği

    kıvrım böreği patatesli kıvrım böreği hazır yufkadan Malzemeler: 4 Kahve Fincanı Un 2 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Ilık Su İç Malzemesi: 500 gr Ispanak Yaprağı 1 Küçük Soğan 1.5 Çorba Kaşığı Margarin 1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz Üzeri İçin 2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin 1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi Biraz Kırmızı Biber HAZIRLANIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. 1 çorba...
  3. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  4. Nohut böreği

    Nohut böreği

    Nohut sevenlerin beğeneceği bir börek....Çok besleyici ve lezzetli...Afiyet olsun:) Malzemeler 1 paket yaş maya 1.5 su bardağı ılık su 1 yumurta aldığı kadar un, tuz 5 su bardağı haşlanmış nohut 3 orta boy soğan maydanoz, karabiber, kırmızı biber, sıvı yağ Hazırlanışı Yaş mayayı ılık suyla eritip diğer malzemeleri ekleyin ve hamur oluşturun oluşan hamuru 15 dk dinlendirin ve 12...
  5. Çin Böreği

    Çin Böreği

    Malzemeler : 250 gr. kıyma 1 adet soğan 1 çorba kaşığı margarin Yarım demet maydanoz 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz 3 adet yufka 2 adet yumurta 1 su bardağı galete unu Karabiber Tuz Yapılışı Margarini tencereye koyun ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam...

Sayfayı Paylaş