gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Domateslİ Aci Bİber TurŞusu

    Konu, 'Turşular' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    domatesli biber turşusu acı biber turşusu domatesli acı nasıl yapılır nasıl yapılır [​IMG] DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
    Malzemeler:
    • 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
    • 1 kilo domates (salçalık)
    • 1 su bardağı sirke
    • 15 diş sarımsak
    • 6 çorba kaşığı kaya tuzu
    Yapılışı:
    1. Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
    2. Biberlerin sapını kesin.
    3. Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
    4. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
    5. Serin bir yerde muhafaza edin.
    Afiyet olsun.

     
    işlemeci ve nese355 bunu beğendi.
  2. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: Domateslİ Aci Bİber TurŞusu
    annemin turşusu:D:D dicem ama yanlış anlamayın sadece annemin yaptığı turşu:D:Dhahahah:D:Dayy valla ben bile güldüm kendime hihihihi:pound:
    kıss melo annem bunu süsbiberiyle yapıyor ama biberi robotta doğruyor içinede bol sarımsak allah o kavanoz açılınca bile tüm mutfağı mis gibi koku sarıyor off üleyn NAZAN offf şimdi turşuları doldurmuşsundur ::D:D

    paylaşımın için tşkler cicim :nod:

     
  3. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur
    burda domatesi kaynatıyolar bu kaynatılmamaış bozulma oluyo mu
     
  4. BaHaRR

    BaHaRR Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    153
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    ayy sarmısaklı sarmısaklı mis gibi yiycen acıyıda sevmem pek ama.........
     
  5. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun
    ohhh canım çekti yaa
     
Domateslİ Aci Bİber TurŞusu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ketçapli Aci Biber Sosu

    Ketçapli Aci Biber Sosu

    MALZEMELER 6 Çorba kaşığı ketçap 2 Adet orta boy soğan 2 Çorba kaşığı sirke 5 Damla acı sos 4 Çorba kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Soğanları ince ince kıyın yada rendeleyin Derin bir kabın içerisine iki çorba kaşığı zeytinyağı koyup, malzemeleri ekleyin Tencerenin ağzı açık olarak 5-6 dakika pişirin Kalan 2 çorba kaşığı yağı üzerine ekleyin
  2. Biber Turşusu (sirkeli)

    Biber Turşusu (sirkeli)

    sirkeli biber turşusu sirkeli biber kırmızı turşusu çeşitleri tarifi Malzemeler 1 kilo biber 1 bardak sirke 1 baş sarımsak 1 demet kereviz yaprağı yarım limon tuz Yapılışı Biberlerin sapları ve uçları hafif kesilir. Bir kaç yerinden ince ince dilimlenerek delinir. Yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Bir bardak sirke, bir bardak su kaynatılır. Bibberlerin üçte biri bir veya iki taşım...
  3. Basit Acele Biber Turşusu

    Basit Acele Biber Turşusu

    acele turşu haşlanmış biber turşusu haşlanmış kırmızı biber turşusu haşlama haşlama turşu MALZEMELER - 1 lt sirke - 2 çorba kaşığı tuz - 1 bardak zeytinyağı - 1 kilo biber - 1 baş sarımsak - 1 demet maydanoz YAPILIŞI Sarımsak ayıklanıp her diş dilimler halinde kesilir. Biber ayıklanıp yıkanır ve uçları kesilir veya delinir. Sirke, tuz ve yağ bir tencerede kaynatılır. Daha sonra...
  4. Kahvaltılık Biber Turşusu

    Kahvaltılık Biber Turşusu

    Kahvaltılık Biber Turşusu tarifi var mı sizde evet evet yanlış okumadınız Kahvaltılık Biber Turşusu istiyorum :)
  5. Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Malzemeler 2 Kg Kırmızı Biber 2 Baş Sarmısak 2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yeterince Turşu Tuzu Yemeğin Tarifi Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri...

Sayfayı Paylaş