gebe
  1. ocean

    ocean Paylaşımcı Melek Üye

    Kayıt:
    15 Ekim 2008
    Mesajlar:
    360
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Domatesli Barbun Balığı

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında ocean tarafından paylaşıldı.

    barbun balığı barbun balığı fiyatı fiyatları Domatesli Barbunya Balığı [​IMG] MALZEMELER
    8 Orta boy Barbunya
    1 Çorba Kasigi Tereyagi
    1 Küçük Sogan
    2 Orta Boy Dolmalik Biber
    4 Orta Boy Domates
    1 Defne Yapragi
    1/2 Tatli Kasigi Tuz
    1/3 Tatli Kasigi Karabiber
    1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu
    1/2 Tatli Kasigi Biberiye
    1 Küçük Limon

    YAPILIŞ TARİFİ
    Önce firininizi orta hararette isitin. Ön hazirlik olarak sogani piyaz
    dograyin. Dolmalik biberi, sap ve çekirdekli kismini çikarip attiktan sonra,
    ince seritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini
    çikarttiktan sonra, iri zar biçimi dograyin. Barbunyalarin pullarini kaziyip
    karnini yarin. Iç organlarini ve galsamelerini çikarip atin. Bol akar suyla
    yikayin. Limonu ince dilimleyin.
    Küçük bir tencerede, tereyagi orta ateste eritin. Yag erir erimez sogani
    katip 2 dakika, sik sik karistirarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere
    karistirdiktan sonra domates, defne yapragi, tuz ve karabiberini koyup 5
    dakika pisirin. Tencereyi atesten alin. Dereotunu ilave edip karistirin.
    Barbunyalari, cam kaba yerlestirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates
    sosunu baliklarin üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabi
    isitilmis firina sürüp 20-25 dakika pisirin. Kabi firindan alip, baliklari sicak
    olarak servis edin
    [​IMG]

     
Domatesli Barbun Balığı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Domatesli Makarna

    Domatesli Makarna

    Domatesli Makarna Malzemeler 400 Gr spagetti makarna (çubuk) 4 Diş sarmısak 1 Adet defne yaprağı 3 Çorba kaşığı tereyağı 3 Adet domates 2 Çorba kaşığı domates salçası 1 Tatlı kaşığı un Tuz Hazırlanışı Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin. Bir tencerenin içinde yağı eritin. İçine sarmısak ve domatesleri ilave edin. Defne yaprağını ekleyin ve biraz tuz ilave edin. Biraz...
  2. Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    MALZEMELER 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Küçük Soğan 2 Orta Boy Dolmalık Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yaprağı 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu 1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Küçük Limon 16 Adet Yeşil Zeytin HAZIRLANIŞI Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve...
  3. Bebeğinize Domatesli Yumurta!

    Bebeğinize Domatesli Yumurta!

    Malzemeler: 1 bütün yumurta ( 1 çocuk için) 2 kaşık domates suyu Tereyağı Hazırlama süresi: 15 dk Yapılışı: Porselen küçük bir kâseyi ya da çukurca bir kabı kaynar suyla ıslatın. Sonra hafifçe yağlayın. Bu işlemden sonra bir kaşık domates suyu koyarak üzerine yumurtayı kırın. Çukur kabın ağzını kapatın. Daha sonra bu küçük kabı, içinde sıcak su bulunan çukur bir kabın...
  4. balıklar

    balıklar

    akvaryumda bitki neden canlıdır
  5. Zeytinyağlı Domatesli Semizotu

    Zeytinyağlı Domatesli Semizotu

    Malzemeler: * 1 kg semizotu * 2 adet domates * 1 adet kuru soğan (Orta boy) * 1/2 çay bardağı sıvıyağ * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1/2 limon suyu * 2 çorba kaşığı pirinç * Tuz Yapılışı: * Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkıyoruz. * Suları süzüldükten sonra 2-3 santim uzunluğunda doğruyoruz. * Tencereye yağı kurusoğanı yemeklik (kare şeklinde) doğruyoruz. * Üzerine...

Sayfayı Paylaş