Dondurma Hakkında

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Dondurma Hakkında
dondurma, nedir, nasıl yapılır, yararları, zararları varmıdır diye merak ediyorsanız yazımıza buyrun arkadaşlar.


392124dc15a5f1f8d6.jpg



yaz deyince ilk akla gelen dondurma oluyor :D:D bende yazın severek hatta bayılarak yerim dondurmayı.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal olan dondurma, kalsiyum ve fosfor yönünden de oldukça zengin. Ancak uzmanlar kilo kontrolü açısından günde 100 gramdan fazla tüketilmemesini öneriyor…
İçeriğinde yoğun miktarda süt bulunan dondurmalar iyi birer kalsiyum ve fosfor kaynağı. Dondurma ayrıca, B grubu vitaminler ve A vitamini bakımından da çok zengin. Ancak 100 gramı ortalama 200 kalori içeren dondurmaları ölçülü bir şekilde tüketmek gerekiyor. Özellikle çocukların büyüme dönemlerinde, kemik gelişimlerine katkıda bulunduğu iddia edilen dondurmayı tüketirken dikkat etmeniz gereken noktalar var.

Nelere Dikkat Etmeli?

Porsiyon: Tam yağlı süt ve süt ürünlerinin hatırı sayılır bir miktarda doymuş yağ içerdiğini hatırlayarak porsiyonlarınızı küçültün.

Ekstralar: Kurabiyeler ya da çikolatalı gevrekler ekstra yağ içerir. Eğer dondurulmuş bir şeyler tüketmek istiyorsanız meyve ilaveli olanları tercih edebilirsiniz.
Soslar ve Kaplamalar: Dondurma külahınızı erimiş çikolataya batırdınız, oradan fıstık kutusuna, oradan da renkli şekerciklerin içine… Muhtemelen tonlarca ekstra yağ ve kalori aldınız. Dondurma tüketirken bu tip soslar ve kaplamaların ekstra kalori anlamına geldiğini hatırlamanızda fayda var.
 
Geri
Üst