gebe
  1. elmalı kurabiye

    elmalı kurabiye Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ekim 2008
    Mesajlar:
    5.620
    Beğenilen Mesajlar:
    13
    Ödül Puanları:
    0

    dondurulmuş gıdaların etkileri

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında elmalı kurabiye tarafından paylaşıldı.

    dondurulmuş gıdalar dondurulmuş gıdaların yararları gıda donmuş gıda
    İSTER İSTEMEZ KULLANIYORUZ DONDURULMUŞ YİYECEKLERİ PEKİ BİZE ZARALARI YADA FAYDALARI NELERDİR BİLİYOR MUYUZ?

    [​IMG]



    Dondurulmuş gıdalar, en sağlıklı şekilde korundukları için de iyi bir seçimdir. Ancak bilinçli kullanım çok önemlidir. Dondurulmuş gıdayı hızlı çözdürmeye çalışmak ve çözündürdükten sonra yeniden dondurmamak gerekir


    Besin değeri daha az kaybolur

    Dondurarak saklama; besin çevresindeki suyu buz kristalleri haline getirerek, besinlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden bozulmalarını önleyen bir saklama yöntemidir. Bu saklama yönteminde besinlerin bileşim, yapı, görünüş, tat ve lezzetlerindeki değişiklikler durdurularak veya yavaşlatarak uzun süre dayanması sağlanır. Bu işlem çok kısa sürelerde yapıldığında, besin değeri kayıpları daha az olmaktadır.

    Gıdaların korunması ve saklanmasında temel ilke, gıdanın tazeyken taşıdığı özelliklerin korunması ve bozulmalarının önlenmesidir. Gıdanın son kullanıma en hazır haliyle sunulmasını sağlayan dondurulmuş ürünler, aynı zamanda en sağlıklı şekilde korundukları için de sağlıklı bir yaşamın önem kazandığı günümüz dünyasında iyi bir seçimdir.

    Hızlı çözündürmeyin, çözüleni tekrar dondurmayın

    Dondurulmuş besinlerin daha bilinçli kullanılması, bunların nasıl çözündürüldüğü ile de yakından ilgilidir. Besinleri hızlı çözündürmeye çalışmak (kalorifer üstüne koymak, sıcak suya batırmak vb.) yanlıştır. Çözündürme olabildiğince dondurma işleminden daha yavaş olmalıdır. Çözündürülenlerin bekletilmeden pişirilmesi de, dondurulmuş besinlerin daha bilinçli tüketilmesini sağlayan önemli bir faktördür.

    Meyve ve sebzeler

    Meyve ve sebzeler donmuş alındığında, taze alınmış gibidir. Aslında, bazı durumlarda, daha iyi bile olabilir. Çünkü sebze ve meyve-leri buzdolabında uzun zaman tutarsanız, besin değerlerinden kaybedebilirler. Oysa sebze ve meyveyi donmuş almak ve istendiği zaman çözündürüp tüketmek, aslında besin değerini daha uzun süre korumasını sağlar.

    Donmuş et, tavuk ve deniz mahsulleri

    Bu kategori, aslında etin donmadan önce nasıl olduğuna bağlıdır. Izgara yapıldıysa veya pişirildiyse, büyük bir olasılıkla sağlıklıdır. Eğer pane yapıldı veya kızartıldıysa, o zaman herkes için uygun olamayabilir. Donmuş et alırken dikkat etmeniz gereken nokta içeriğindeki sodyumdur. Sodyum çoğunlukla ürünü korumak için ilâve edilir. Sodyumdan kısıtlı bir yeme planı takip etmeniz gerekiyorsa (böbrek veya yüksek tansiyon hastalıklarında) dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
    Nasıl saklayalım?

    Dondurulmuş gıda satın alındıktan sonra kısa bir süre içinde uygun koşullarda muhafaza edilmeli. Kullanım sırasında ise sadece kullanılacak miktarın poşetten çıkarılarak, geri kalan bölümü hemen derin dondurucuya konulmalı. Dondurulmuş gıdayı uzun süre market içinde dolaştırmayı önlemek amacıyla, dondurulmuş ürünler, kuru gıdalardan sonra; alışverişin en sonunda alınmalıdır.

    KAYNAK :Milliyet/Dilara Koçak



     
dondurulmuş gıdaların etkileri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zayıflatan Gıdalar

    Zayıflatan Gıdalar

    zayiflatan gidalar 1. Salatalık Düşük kalori ve yüksek su içeren salatalık, formda kalmanızı ve zayıflamanızı sağlar. Sadace bir salatalıkta sadece 45 kalori vardır. 2. Kırmızı üzüm Bir kasede ortalama 80 kalori içerir, soğuk üzüm tatlı isteğinizi karşılayan mükemmel bir seçenek olabilir. 3. Yaz salatası Ağırlıklı olarak düşük kalorili yaz sebzeleri içeren yaz salataları, kalori bakımından...
  2. Dondurulmuş Gıdalar

    Dondurulmuş Gıdalar

    hamilelikte dondurulmuş gıdalar hamilelikte dondurulmuş gıda gidalar rüyada donmuş et görmek rüyada et görmek Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bağımsız araştırmalar gösteriyor ki, şoklama ile dondurulmuş sebzeler tazelerinden daha iyi olmasa bile en az tazesi ile eş değerde. C vitamini ile ilgili yapılan labaratuar araştırmaları,...
  3. Çare bekleyen dondurulmuş insanlar

    Çare bekleyen dondurulmuş insanlar

    dondurulmuş insanlar dondurulan insanlar insan dondurulması dondurulmuş müzesi insan dondurma Bilim adamları ölüleri diriltme yolunda önemli bir adım attılar. ABD`deki bilim adamları, klinik olarak ‘ölü’ bir köpeği üç saat sonra hayata döndürerek bir ilki gerçekleştirdiler. ABD’de Kansas eyaletinin Pittsburg kentinde ‘Safar’ Ölüyü Diriltme Merkezi, ‘Askıya Alınan Animasyon’ tekniğiyle önce...
  4. Hormonlu gıdalar

    Hormonlu gıdalar

    hormonlu gıdalar, nasıl anlaşılır, nelerdir, yararları, zararları, sağlığa zararları nelerdir, hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar Ne yazık ki günümüzde hormonsuz olan gıdaları bulmak çok zor, bulunsada pahalı... Meleklermekani.com olarak, bu makalemizde hormonlu gıdalar hakkında bilgilere yer verdik arkadaşlarım. Son zamanlarda ülke gündeminin ana maddesi haline gelen...
  5. Tüp bebek tedavisinde dondurulmuş sperm

    Tüp bebek tedavisinde dondurulmuş sperm

    dondurulmuş sperm nedir,dondurulmuş spermle hamile kalınırmı,sperm bankası nedir,türkiyede sperm bankası varmıdır,sperm dondurma işlemi ve hamilelik hakkında bilgiler Aşağıda açıklanan bazı durumlarda erkekten elde edilen sperm hücreleri laboratuvarda dondurularak saklanır. Dondurulan sperm hücreleri ileride tekrar çözülerek döllenme işlemi için tüp bebek tedavisinde kullanılabilir....

Sayfayı Paylaş