gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Dübari çorbası Fransız mutfağı

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ
    1 küçük karnabahar
    2 lt et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 kahve fincanı un
    1 su bardağı süt
    1 küçük ince dilimlenmiş soğan
    ¼ kereviz
    ¼ pırasanın beyazı


    HAZIRLANIŞI
    Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.

     
Dübari çorbası Fransız mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fransız mutfağı!

    Fransız mutfağı!

    Soğan Çorbası Malzemeler 1 kg. kuru beyaz soğan 60 gr. tereyağı 1,5 lt. et suyu 2 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük ekmek 30 gr. tereyağı 90 gr. peynir Yapılışı Önce soğanları doğrayın. Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin. Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun. Bu malzemeleri 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika...
  2. Dübari Çorbası

    Dübari Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  3. Fransız Usulü Mercimek Çorbası

    Fransız Usulü Mercimek Çorbası

    fransız usulü mercimek çorbası fransız çorbaları Denemek lazım aslında :) MALZEMELER 8 kişilik 250 gr kırmızı mercimek 1 adet orta boy soğan 3 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı tuz 10 su bardağı et suyu HAZIRLANIŞI Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın. Mercimeği yıkayın. Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak...
  4. Fransız Usulü Ispanak Çorbası

    Fransız Usulü Ispanak Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 kg ıspanak 1 çorba kaşığı yağ 3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan 2 kahve fincanı un 12 su bardağı et suyu ½ çorba kaşığı tuz az hindistancevizi rendesi HAZIRLANIŞI Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika...
  5. Fransız usulü mercimek çorbası

    Fransız usulü mercimek çorbası

    Kızlar mercimek çorbasını birde bu şekilde deneyin:) Malzemeler( 8 kişilik) 250 gr kırmızı mercimek 1 adet orta boy soğan 3 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı tuz 10 su bardağı et suyu Hazırlanışı Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın.Mercimeği yıkayın.Bir tencerede bir kaşık yağı ertin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dk kavurarak sarartın.Mercimeği ilave...

Sayfayı Paylaş