gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Düdüklü Tencere Kullanmanın Püf Noktaları

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Kadınların mutfaktaki büyük yardımcısı düdüklü tencereleri kullanmak biraz tehlikeli kızlar...Düdüklü tencereler nasıl kullanılır buyrun okuyun bayanlar... [​IMG]

    Bizim alıştığımız, sevdiğimiz ve aradığımız bütün yemekleri düdüklü tencere ile istediğimiz gibi nefis bir şekilde elde etmemize imkân yoktur. Fakat damağımızı yadırgatmadan, hattâ bize diğerlerinden fazla nefaset sağlayabilecek bazı yemekleri bu aletle pişirecek olursak, bu pratik ve aynı zamanda ekonomik aleti çok yerinde ve haklı olarak baş tacı edeceğimiz doğaldır.

    Ancak, düdüklü tencerelerin arasında birbirlerinden çok ayrıntılı olanların bulunduğunu da unutmamak gerekir. Öyle tencereler vardır ki, örneğin, biri sığır etini 45 dakikada pişirdiği halde, bir diğeri 75 dakikada yani 1 saat 15 dakikada, hattâ bir buçuk saatte güç pişirmektedirler.

    İşte bu nedenledir ki, düdüklü tencere ile pişirilen yemeklerin reçetelerini uygularken, yemeklerin pişme sürelerini kendi düdüklü tencereleriyle ayarlamaları gerekir.

    Örneğin; tariflerde 25 dakika olarak göstermiş bir sebze, bu süre içinde fazla yumuşamış veya dağılmış, ise bir dahaki sefer. bu süreyi 5 - 7 dakika azaltmalı, hafif bir çiğlik veya sertlik gibi haller karşısında da pişme süresini, çiğlik orantısına göre, 5 - 7 dakika arasında artırmanız gerekir ve bu çabuk ya da geç pişmeden meydana gelen yemeklerin fazla suluca olmalarını veya susuzluklarını da bir dahaki pişirmede yemeğe katılması gereken miktarları, sululuk veya susuzluk oranlarına göre azaltmak veya çoğaltmakla ayarlamayı da unutmamak gerekir.
    Şunu da söylemek yerinde olur ki, düdüklerde yemekleri kontrol etmek olanağı bulunmadığında, bunların bir parça fazla suluca olmaları, susuzca olmalarından daha iyidir. Çünkü tencerenin kapağı açıldıktan sonra biraz sulu görülen yemeği bir süre kapaksız kaynatarak suyunu azaltabilirsiniz. Fakat suyu az olan bir yemeğin dibi tutması sonucunda yemeği yanmaktan kurtarmanın olanaksız olacağı doğaldır. Bunun için düdüklülerde pişirilen yemeklerin bir parça suluca olmalarında yarar bulunduğunu, fakat zarar olmadığını hiç bir zaman unutmamalıdır.

    Düdüklü tencerelerin kullanılmasında dikkat edilecek birtakım genel kurallar vardır. Bunlara dikkat etmemek, ya tencerenin bozulmasına ya da yemek pişirenin dikkatsizliği yüzünden, buharla el ya da yüzlerinin haşlanmasına yol açabilir. Bu konuyu kıymetli okurlarımızın dikkatlerine sunmayı faydadan uzak bulmuyoruz.
    Düdüklü tencereye konacak malzeme ve su miktarı, tencerenin içini hiçbir zaman olarak tam doldurmamalıdır; tencere yüksekliğinden kesinlikle 4 parmak aşağıya kadar doldurmalıdır. Bazı tencerelerin kapakları yüksek olur. Bunlarda bırakılacak boşluk biraz daha az olabilir. Düdüklü tencerelerde susuz yemek de kesinlikle pişirilmemelidir.

    Bu haller tencerenin emniyet supabının açılmasına, ya da tencerenin çatlamasına neden olabilir. Sonra bazı tencerelerde düdüklerin üzerinde ayrıca bir kapak vardır. Bunlarda düdükler kapaksız olarak tencere ateşe konur ve tencere ısındıktan yani fazla buhar çıkararak düdük öter gibi bir ses çıkardıktan sonra kapak kapatılmalıdır.



     
  2. burcukara22

    burcukara22 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    EDIT BY BEYZA takımları kullanıyorum çok memnunum
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Temmuz 2015
  3. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.575
    Beğenilen Mesajlar:
    1.516
    Ödül Puanları:
    113
    Her yere reklam linki bırakıp duruyorsunuz . Bir uyanık siz değilsiniz.Reklam vermek istiyorsanız iletişime geçin
     
Düdüklü Tencere Kullanmanın Püf Noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. matkap kullanmanın püf noktaları!

    matkap kullanmanın püf noktaları!

    matkap kullanma matkap kullanma talimatı nasıl kullanılır Doğru işte doğru aleti kullanmak, "kendin yap" işlerini çok daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapmanızı sağlar. Bu nedenle ağır işlerde kullanabileceğiniz ve daha uzun süre dayanan kaliteli bir el aletine para yatırmak daha akıllıca olur; tabii ki aletin kullanımına özen gösterirseniz. Matkapların...
  2. ruj kullanmanın püf noktaları

    ruj kullanmanın püf noktaları

    Dolgun dudaklar için rujunuzu nasıl sürmelisiniz? Ruj ve parfümünüzü buzdolabında saklayın.. Böylece daha uzun zaman kullanabilirsiniz.. Ruj seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İşte her zaman işinize yarayacak öneriler.. Asla dudaklarınıza test ürünü sürmeyin.. Bu hijyen bakımından uygun değil.. Bunu yerine rujunuzun rengini görmek için parmak ucunuza sürmeniz yeterli.. Parmak...
  3. Takı Kullanmada Püf Noktalar

    Takı Kullanmada Püf Noktalar

    takılar takı Meleklerim Takı kullanmayı çok mu seviyorsunuz? Ama nerede hangi takıyı takacağınıza karar veremiyorsunuz? İşte size bu işin püf noktaları... Dışarı çıkmak için hazırlanıyorsunuz. Elbisenizi giydiniz, saçınızı şekillendirdiniz, makyajınız tamamlandı, ayakkabılarınızı giydiniz. Aynanın karşısına geçtiniz. Eksik bir şeyler var mı? Kıyafetlerinizi tamamlayacak aksesuarlarınızı...
  4. Maskara Kullanmanın Püf Noktaları

    Maskara Kullanmanın Püf Noktaları

    Bu konu; Maskara Kullanmanın Püf Noktaları hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, makyaj yapmak maharet ve beceri işidir. Zevkli olmak, aynaya doğru bakmak yanında biraz da bilgi gerektirir. Biz de makyaja yeni başlayanlar ya da maskara kullanmak konusunda tereddütler yaşayanlar için maskara kullanmanın inceliklerini bu makalemizde sizlerle paylaşıyoruz... •Öncelikle...
  5. Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

    Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

    Düdüklü tencereler bayanların mutfaktaki en büyük yardımcısı..Düdüklü tencereler buharın dışarıya kaçmasını önleyerek yiyeceklerinhem kısa sürede pişmesini hemde yiyeceklerin vitamininin içinde kalmasını sağlıyor.Yemekleri hızlı pişirmek için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışan düdüklü tencereleri bir çok bayan tercih etsede şahsen kendim korktuğumdan ötürü kullanmıyorum.Her ne...

Sayfayı Paylaş