gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Düdüklü Tencerenin Düdüğü..

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    düdüklü tencerenin düdüğü düdüklü tencere düdüğü, neden öter, sebepleri, faydaları, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
    [​IMG]

    Sevgili melekler,
    Mutfaklarımızda severek kullandığımız eşyalarımızdan biri hiç şüphesiz düdüklü tencerelerdir.Hemen her şeyi pişirebileceğimiz düdüklü tencereler,isimlerini kaynamaya başladıklarında çıkan düdük sesi nedeniyle almışlardır.Peki bu düdük nasıl ötüyor?

    Düdüklü tencerelerin içinde pişen yemeklerin meydana getirdiği bir su buharı vardır.Zaman ilerledikçe artan ısıyla birlikte bu su buharının da basıncı artar.Tabii tencerenin kapağı kapalı olduğundan bu basınç dışarı sızamaz.Belirli bir zaman sonra kapağı fırlatıp atacak kadar artar.İşte o zaman kapaküzerinde ki emniyet sübabını kaldırır.Sonra da orada ki özel olarak hazırlanmış küçük delikten dışarı çıkar.Çıkarken de sesli titreşimler meydana getirir.Tencerenin çalan düdüğü olarak da bilinen ,bu sesli titreşimlerdir.Düdüklü tencerede oluşan yüksek basınç sayesinde suyun kaynama sıcaklığı 100 dereceden daha yukarılara çıkabilir.Suyun sıcaklığı artınca da yemekler daha çabuk pişer.Böylece zamandan ve yakıttan tasarruf edilmiş olur.


     
Düdüklü Tencerenin Düdüğü.. konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. düdüklü tencerelere dikkat!

    düdüklü tencerelere dikkat!

    düdüklünün kullanımı korkmaz düdüklü tencere kullanma kılavuzu korkmaz düdüklü tencere nasıl kullanılır kullanımı bilge Düdüklü tencereler, basınçla yemek pişiren özel tasarlanmış kaplardır. Her kullanışta tencere içinde basınç olacağını hiçbir zaman unutmayınız. Daima dikkatli ve sabırlı kullanınız. Kullanma kılavuzunu okumadan asla kullanmayınız. Kurallarına göre kullanmadığınız...
  2. Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklü tencere pişirme süreleri düdüklüde tavuk tavuk haşlama süresi düdüklüde pişirme süreleri haşlama MALZEME DAKİKA Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45 Dana Dil 45-60 Nohut (Islatılmamış) 30-45 Patates (Kabuklu) 10 Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20 Patates (Soyulmuş) 5 Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3 Enginar 8 Buğday (Salata İçin) 10 Kereviz (Bütün) 10-15 Buğday (Çorba İçin) 20 Kereviz...
  3. düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklüde yeşil mercimek yemeği düdüklü tencerede et düdüklü tencere yemek tarifleri düdüklüde patates yemeği et Düdüklü tencerede pişirme süreleri Malzemeler Dakika Kuru fasulye (ıslatılmamış) 30-45 Nohut (ıslatılmamış)...
  4. Düdüklü Tencereyi kim buldu, düdüklü tencereyi kim icat etti

    Düdüklü Tencereyi kim buldu, düdüklü tencereyi kim icat etti

    Bu yazı: Düdüklü Tencereyi kim buldu, düdüklü tencereyi kim icat etti, düdüklü tencere nasıl bulundu, düdüklü tencereyi kim icat etti, ilk düdüklü tencereyi kim yaptı, düdüklü tencere hakkında bilgiler içermektedir. Ev hanımlarının işini oldukça kolaylaştıran ve yemeklere lezzet katan, muhteşem bir icad olan düdüklü tencerenini tarihçesini hiç merak ettiniz mi Melek'ler? O halde... :D:D...
  5. Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

    Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

    zeytinyağlı bakla, nasıl pişirilir, düdüklüde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Bakla pek çok kişi tarafından burun kıvrılarak tüketilmesine rağmen çok çok faydalı bir sebzedir. Bedenin kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar. İçerdiği yüksek orandaki lifle...

Sayfayı Paylaş