Düğün Pastasının Tarihçesi

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
Düğün Pastasının Tarihçesi
Düğün Pastasının Tarihçesi
Düğün pastasının tarihi, daha derin dondurucuların icat edilmediği Roma İmparatorluğuna kadar gider. Bir somun arpa ekmeği düğün için pişirilirdi. Damat daha sonra bu ekmeğin bir kısmını yer ve geri kalanını gelinin kafasında kırar. Bu kızlık zarının sonu ve damadın gelin üzerindeki egemenliğinin başlangıcını sembolize eder.
Ortaçağ İngilteresinde pasta, geleneklerinin dışına çıktı. Şekersiz ekmek yerine, undan yapılan tatlı yemekler düğünler için yapılmaya başlandı. Pasta bir çok kutlamada, ziyafetlerde, şölenlerde kullanıldı. Fakat düğün için yapılan özel bir pasta çeşidi yoktu. Bazı hikayelerde ise yeni evlenen gelinlerin önüne bolca tatlı kurabiye yığıldığı geleneklerden söz edilir. Gelin ile damat bu kurabiye yığınının önünde öpüşür ve çiftin ileride birçok çocukları olacağına inanılırdı.
19.yy'ın başlarında gelinin pastası olarak popüler bir tatlı servis edilirdi. Bu tatlı 17.yy ortalarında ortaya çıkmış, içine tatlı ekmekler doldurularak yapılırmış. Bu pastanın en büyük özelliği ise içinde bir cam yüzük saklı olması ve bu yüzüğü bulana, bir evlilik müjdesi olmasıymış.
19.yy'ın sonunda düğün pastası popüler hale gelmiş. Adının gelin pastası olması bu tarihlerde yapılan düğünlerde gelinin ne kadar çok ön plana çıktığı gösteriyor. İlk başlarda tek katlı ve genelde erikten yapılan pastalar, daha sonra yerlerini çeşitli malzemelere bırakan çok katlı pastalara bıraktılar.
 
Geri
Üst