gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.734
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Dürüm Tatlı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    800 gram un 500 gram eritilmiş margarin 3 adet yumurta
    250 gram nişasta
    800 gram öğütülmüş fıstık içi
    1 çay kaşığı limon suyu
    10 gram tuz
    şerbeti için:
    5 su bardağı su
    1,5 kilo tozşeker

    Yapılışı 1,5 kilo tozşekeri 5 su bardağı su ile karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.

    Hamuru için unu, 3 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı limon suyunu, tuzu ve 1 su bardağı suyu karıştırın. iyice yoğurun. 6 eşit parçaya ayırın.Üzerine nemli bir bez örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin.

    Hamur parçalarının her birini, düz bir zeminde olabildiğince ince açın. Yufkaları açarken üzerlerine nişasta serpin. Açtığınız yufkaları 20-30 cmlik dikdörtgenler halinde kesin. Bir yandan tepsiyi hafifçe yağlayın.Üst üste dizdiğiniz yufkaların arasına bol miktarda fıstık içi atın.

    Fıstıklanmış yufkaları kurşun kalem kalınlığındaki bir oklavaya sarın. Oklavanın iki tarafından sıkıştırarak büzün.Tepsi içine sıyırarak yerleştirin. Daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cmlik dilimlere ayırın. Eritilmiş kalan margarini dürümlerin üzerine dökün. Kalan fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.

    Tepsinin üzerine yağlı kağıt örtün. Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan 3 dakika kadar sonra kaynar şerbeti dökün.Şerbeti çekene kadar bekleyin. Servis yapın.



     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Dürüm Tatlı
    dürüm tatlı ha dürüm deyince aklıma dürüm döner geliyor iyi mi:) denemek lazım
    emeğine sağlık canım
     
  3. BöğüRTLen

    BöğüRTLen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.473
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Dürüm Tatlı

    hımmm olsa da yesek:)
    teşekkürler paylaşım için=)
     
Dürüm Tatlı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  2. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  3. Dürtü Bozuklukları

    Dürtü Bozuklukları

    Kişinin gerek kendisine gerekse çevresinde ki insanlara zarar verebilecek bir takım davranışlarda bulunmak için, içinde karşı konulmaz bir istek duyması ve bu istek karşısında direnç gösteremeyerek bu davranışları gerçekleştirmesi durumudur. Bu davranışların başlıcalarını ele alırsak kumar oynama tutkusu ( Patolojik Kumar ), yangın çıkarma davranışı ( Piromani ), kleptomani olarak...
  4. Dürtü (Drive)

    Dürtü (Drive)

    Motivasyon (davranış etkeni), kişinin davranışını bir amaç yahut hedef yönünde uyaran ve tutan bir durum için kullanılan çok genel bir terimdir. Dürtü bazan «davranış etkeni» terimiyle eş anlamlı olarak kullanılır, ama daha ziyade açlık, susuzluk, cinsel dürtü ve zararlı stimülasyondan kaçma dürtüsü gibi, bilinen fizyolojik bir temele dayanan ve insanlarla hayvanlarda ortak olan primer...
  5. Sebzeli Dürüm

    Sebzeli Dürüm

    Et yemeyenler için çok güzel bir tarif :) Malzemeler, 1 adet kabak 2 adet havuç 1 adet patlıcan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 diş sarımsak 1 kâse yoğurt 2 adet lavaş ekmeği Sosu için, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Havuç, patlıcan ve kabağın kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta...

Sayfayı Paylaş