Düzenli olmanın yolları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Düzenli olmanın yolları
düzenli olmanın yolları düzenli olmak hayatı düzene sokmanın yolları hayatı düzene sokmak hayatını sokmak
Bazen evde ne yaparsanız yapın bir türlü düzeni sağlayamaz bunun sonucundada ister istemez gerilirsiniz şimdi sizlere düzenli olmanın püf noktalarıyla ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum bu tüyolarla işleriniz çok daha kolay ve düzenli olacaktır
ev-moda1-1928.jpg

Yapmak istediğimiz işlere zaman bulamamaktan yakınıyoruz. Çok fazla sorumluluk yüklendiğimiz için kendimize zaman ayıramadığımızı ileri sürüyoruz. Acaba düzensizliğimiz yüzünden zamanımızı iyi değerlendirememiş olabilir miyiz? Çalışan kadın için de ev kadını için de düzenli olmak çok önemli. Günlük hayatını düzene sokan kadın, hem işlerini daha çabuk yapar hem de kendine ayıracak zaman bulabilir. Bugüne kadar belirli bir düzen içinde yaşamadıysanız, şimdi bir yenilik yapın. Bu konuda size bazı önerilerimiz olacak:

Çocuklar için

Çocukları düzene sokmak için örneğin odalarına değişik renklerde plastik kovalar koyun. Kovaların her biri, farklı eşyaları koymak için kullanılsın. Çocuklar, ellerine geçen eşyayı bu kovalara koyabilirler. Çocukların odasındaki askıların boylarının yetişeceği yükseklikte olmasına dikkat edilmeli.

Problemleri saptayın

Dolapların düzenli olmaları işinizi kolaylaştıracak. Aynı tür eşyaları bir dolaba yerleştirmek en akıllıca iş olur. Bluzlarınızı, kalın ve ince kazaklarınızı ayrı ayrı dolaplara koyun. Eski faturaları da cinslerine göre ayırın. Sonra üzerlerindeki tarihleri saptayın. Faturaları beş yıl saklamak zorunda olduğunuzu unutmayın. Faturaları ayrı ayrı plastik dosyalara koyun ve üzerlerine bir etiket yapıştırın. Daha sonra gelen her yeni faturayı kendi dosyasına koyarsınız ve dağınıklıktan kurtulursunuz. Takılarınızı ekrafta bırakmayın. Bunları büyük bir kutuda ya da tuvalet masanızın bir gözünde korumaya çalışın.

Kasetleriniz ve CD'leriniz için belirli bir yer saptayın. Bunları isimlerine göre alfabetik olarak dizin. Kasetlerinizi güneşten ve sıcak yerlerden uzak tutun. Müzik setinizin yanına kasetleriniz CD'leriniz için bir dolap koyabilirseniz, dağınıklıktan kurtulursunuz.

Yardımlaşmak önemli

Ev halkının dağınıklığını siz toplamak zorunda değilsiniz. Aynı evde yaşayan herkesin yaşına ve durumuna göre bazı sorumlulukları üstlenmeleri gerekir. Çocuklarınızın ve eşinizin boş kaldıkları saatleri saptayıp, bu dönemlerde onlardan yardım isteyebilirsiniz. Oyun çağındaki çocukların bile hiç değilse oyuncaklarını toplayabileceklerini unutmayın.

Belirtiler

Şıpsevdi

Her zaman yenilik peşinde koşarlar ve başladıkları işleri yarım bırakıp, yeni projelere yönelirler. Değişiklikten ve hızdan hoşlanırlar, fakat dikkatleri çok çabuk başka taraflara yönelir.

Mükemmelci

Gerçekleşmesi çok güç hatta olanaksız projeler peşinde koşarlar. Her işi kendileri yapmak ister. Zamanında tamamlayamadıkları işler onlar için bir tutkuya dönüşür. O işleri yapıncaya kadar uğraşırlar.

Kararsız

Öncelikle yapılması gereken işlerin neler olduğunu bilemezler. En basit konularda bile bir karara varmak onlara çok zor gelir. Onlara sunulan seçenekler karşısında ne yapacaklarını bilemezler.

Son dakikacı

Önemli projeleri gerçekleştirmek için son dakikaya kadar beklerler. Bir işi tamamlayabilmeleri için dışardan baskı görmeleri ve zamanın çok kısıtlı olması gerekir. Heyecan onları hareketlendirir. Bir işi kısa sürede bitirmek için çaba harcarlar.

Şıpsevdi

İşlerinden alıkoyacak faaliyetlerden uzak durulmalı. (Telefonun fişini çekmek, kapıları kapalı tutmak gibi...) Büyük projeler uygulanırken bölümlere ayrılmalı. Hedefe kademe kademe ulaşılmalı. Öncelikli işlerin bir listesi yapılmalı. Günlük programın dışına çıkmamaya özen gösterilmeli.

Mükemmelci

Sorumluluklar ev halkıyla paylaşılmalı. Başkalarının yaptıkları işleri hemen eleştirmekten kaçınılmalı. En kötü olasılık düşünülmeli ve bunun da bir felakete yol açmayacağı kabul edilmeli. Hayatta her şeyin mükemmel olamayacağı baştan kabul edilmeli.

Kararsız

Gerçekçi olmaya özen gösterilmeli. Yapılacak işler için mantık çerçevesinde süre ayrılmalı. Her gün bir program yapılmalı ve bu program mutlaka uygulanmalı.

Son dakikacı

Bir işi yapmak için son dakikaya kadar bekleyip sonra da paniğe kapılmaktan sakınılmalı. Beşer dakikalık sürelerle çalışılmalı sonra beş dakika ara verilmeli.

Biriktirmeye son

Bazıları, en küçük eşyalarını bile ‘‘ bir gün lazım olur‘‘ düşüncesiyle saklamak isterler. Zamanla kutular, sandıklar, dolapların içi hiç işe yaramayan küçük parçalarla dolar. O zaman da aradıklarını bulamazlar. Biriktirme huyundan vazgeçmelisiniz. İnsanın kendisine gerekli olanları, strese girmeden kolayca bulabilmesi önemlidir. Yıllarca eline geçen her şeyi saklaması büyük sorun yaratır. Öncelikle bu biriktirme merakından vazgeçmek gerekiyor. Eski dergilerden sizin için önem taşıyan yazıları kesip kupür yapın ve dergileri elden çıkarın.

Bahanelere hayır

Düzenli olmamak için kendinize bahaneler yaratmayın. Önce bir plan yapın ve bu planı harfi harfine uygulayın. Bir arkadaşınızla birlikte çalışmak size güç verecektir. Yakın arkadaşların bu şekilde birbirleriyle yardımlaşmaları gerekir.

Evinizde bir düzen kurmaya başlamadan önce dağınık dolapların fotoğrafını çekin. Her şey yerli yerine konduktan sonra tekrar aynı yerlerin fotoğraflarını çekin. Bu fotoğraflar hep elinizin altında olsun. Aradaki farkı gördüğünüz zaman düzenli olmaya hevesleneceksiniz.

Belirli bir hedefe ulaştıktan sonra kendinizi ödüllendirmeyi sakın ihmal etmeyin. Sıcak bir duş almak, kahve ya da çay içmek gibi.
 
Sorumluluklar ev halkıyla paylaşılmalı. Başkalarının yaptıkları işleri hemen eleştirmekten kaçınılmalı. En kötü olasılık düşünülmeli ve bunun da bir felakete yol açmayacağı kabul edilmeli. Hayatta her şeyin mükemmel olamayacağı baştan kabul edilmeli.
 
çok yardımcı oldunuz saolun
 
Geri
Üst