gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Ege bölgesi yöresel yemekleri hakkında bilgi

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Ege bölgesine ait yöresel yemekler hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden...Yardım edermisiniz ?
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Fesleğen Yağı ile Lezzetlendirilmiş Tarhana Çorbası
    Malzemeleri

    50 gr Köy tarhanası
    10 gr soğan
    10 gr yeşil biber
    1 diş sarımsak
    az taze nane
    1 cl fesleğen yağı
    az tuz
    az pul biber
    6 cl tavuk suyu
    Yapılışı: Tarhana ılık tavuk suyu ile yumuşatılır ve kıvamı açılır. Soğan ve sarımsak kavrulur ve biber ilave edilir. Az domates pastası veya salça ilave edilir. Ilık tavuk suyunda açtığımız tarhanayı ilave ederiz. Tadını test ederek servis ederiz.

    Acılı Karides Salatası
    Malzemeleri
    80 gr iç karides
    20 gr salatalık
    10 gr renkli biberler
    1/8 adet akdeniz yeşillikleri
    ¼ adet limon

    2 cl zeytin yağ
    az toz biber
    az tuz
    1/20 adet amydanğz
    1/20 adet dereotu

    Karidesler haşlanarak dereotu, maydanoz, tuz, toz biber, limon suyu,zeytinyağ, renkli biberler, salatalık beraber harmanlanır ve üzerine akdeniz yeşillikleri konur.

    Otlu Dolama Börek

    Malzemeleri
    200 gr un
    80 gr su
    50 cl. Sızma zeytinyağı
    Az tuz
    80 gr Tereyağı
    Radika, Turp Otu, Hardal otu, Arapsaçı
    80 gr taze soğan
    3 -4 diş sarımsak
    1 adet yumurta
    Kiraz domates
    Endüvyen yaprağı
    Kırmızı biberli yağ
    *Otlar yıkanıp ve süzdürüldükten sonra kaynar tuzlu suda haşlanır. Daha sonra bıçak ile çentilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılıp sarımsak ve soğan sote edilip otlar eklenir.
    *Un, su ve tuz beraber yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve erimiş tere yağ ile serpilerek yufka açılır.
    *Yufkanın iç kısmına bol miktarda tere yağ sürülerek hazırlanan içi ile birlikte sarılır. Üzerine tere yağ ve yumurta sürülerek pişirilir.
    *Pişen börek resimde ki biçimde servis edilir.

    Çökertme Kebabı

    Malzemeleri
    100 gr dana bonfilesi
    1 adet patates
    1 adet domates
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    40 gr yoğurt
    10 gr tere yağ
    az tuz
    az karabiber
    *Soğan ve sarımsak branuaz şekilde doğranarak kavrulur ve kabuğu soyulmuş domates ilave edilir ve biraz su koyarız ve sosun suyunu çekmesini bekleriz.
    *Patates kabukları soyularak kibrit tabiri ile doğranır ve derin yağda kızartılır. Bonfile tatlandırılarak ızgarada kızartılır ve dilimlenir patatesler altta olacak şekilde üzerine sos, onun üzerine et konur ve en son yoğurt gezdirilir. Tereyağ yakılır ve üzerine verilir.

    MİYANE ÇORBASI

    Malzeme:
    3 çorba kaşığı sade yağ, 2 su bardağı un, su.
    Yapılışı:
    Sade yağı kızdırılarak içine un katılır. Karıştırılarak kavrulur. Az peMbeleşince üzerine sıcak su karıştıra karıştıra dökülür. Bir taşım kaynayınca indirilir.

    TOP TARHANA
    Bir tencereye et, biraz tuz, mevsimine göre iki üç kuru veya taze biber ve böğrülce, su, tarhana konup 2 -2.5 saat kaynatılır. Eti pişince diğerleri de pişmiş demektir. İndirilir, ılık olarak yenir.

    KARMA KATMA
    Malzeme:
    1 kg. Patlıcan, 3 kaşık katı yağ, 3 baş soğan, 3 kaşık salça, 3 adet domates, tuz, bulgur.
    Yapılışı:
    Patlıcanlar soyularak doğranır, bir tencerede yağla soğan kavrulur, domates ilave edilerek de kavrulur , üzerine doğranmış patlıcanlar konur. Tuz ve az su ilavesiyle kaynatılır. Biraz kaynadıktan sonra su ve biraza bulgur ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır ve indirilir.

    ET KÖFTESİ

    Malzeme:
    750 gr. Koyun kıyması, 2 Adet soğan (rendelenmiş), 100 gr. Ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz, 4 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ, 1 su bardağı un
    .Yapılışı:
    Kıyma, soğan, ekmek içi, karabiber, tuz, yumurta katılarak hep beraber yoğurulur, sonra hamur küçük yassı köftecikler haline getirilir. Una bulandıktan sonra kızdırlmış yağda kızartılır.

    SURA

    Kuzunun kaburga kısmı alınır. Kemikle et arasına (pirinç, üzüm, ince doğranmış ciğer, karabiberden mütekkil ) iç doldurulur. Dikilir. Büyükçe bir tencere içinde suda haşlanır. Kaynarken şişle birkaç yerinden patlamaması için delinir. eti pişince içte pişmiş demektir. Çıkarılır. Suyu süzüldükten sonra yağda kızartılır. Tencerede ki suyu et suyu olarak kullanılır.

    KULAK AŞI

    Hamur açılır, 4 köşe küçük kesilir, içine peynir veya kıyma konur. Muskalama kapatılır. Kaynar suda pişirilir. Üstüne yağ dökülür. Yoğurt da katıldığı olur.
     
Ege bölgesi yöresel yemekleri hakkında bilgi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ege Bölgesi Turizmi Hakkında Genel Bilgiler

    Ege Bölgesi Turizmi Hakkında Genel Bilgiler

    ege bölgesinin turizmi Ege Bölgesinin Turizmi Ege Bölgesinde Turizm Anadolu en güzel manzaralarını Ege kıyılarında sunar, dersek abartmış olmayız. Heredot'un deyimiyle "Dünyanın en güzel gökyüzüne ve en iyi iklimine sahip" Ege kıyıları boyunca körfezler ve yarımadalar, koylar ve plajlar peş peşe sıralanır. Asırlar boyu sayısız mitolojik olaylarla iç içe yaşamış bu bölgede, adım...
  2. Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    ege bölgesi yöresel yemekleri ege bölgesinin yöresel yemekleri bölgesinin bölgesi Ege Bölgesi zeytinyağının anavatanı genelde hafif sağlıklı yemekleri vardır Ege Bölgesinin peki diğer yöresel yemekleri nelerdir merak ediyorsanız buyrun melekler :tik: Ege Bölgesinin melekleri eksik yemekler varsa lütfen sizlerde ekleyin :ehi: EGE PİLAVI 1 tavuk 4 su bardağı pirinç 1 kaşık yağ 10...
  3. Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    değişik yemekler yöresel yemekler yöresel yemeklerimiz karadeniz bölgesinin yemekleri nelerdir karadeniz bölgesi yemekleri nelerdir Karadeniz yemeklerinin en meşhuru sanırım balıkla yapılan yemeklerdir ama bir Karadenizli olarak benim çoğunun adını bile ilk defa duyduğum lezzetleri varmış Karadeniz Bölgesinin... Gelin meleklerim hep birlikte bakalım Karadeniz Bölgesinin yöresel yemeklerine...
  4. Marmara Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Marmara Bölgesi Yöresel Yemekleri

    marmara bölgesinin yemekleri marmara bölgesi yemekleri akdeniz bölgesinin akdeniz bölgesi yöresel nelerdir Marmara Bölgesinde hangi yemekler meşhurdur Marmara mutfağında neler bulunur öğrenmek isterseniz buyrun melekler :tik: PİDELİ BEYKOZ PAÇASI Kullanılacak malzeme: (4 kişi için): 1 pide (600 gramlık Ramazan pidesi), 8 paça, 10 bardak su, 1 limonun ince soyulmuş kabuğu, 5 diş...
  5. Akdeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Akdeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    akdeniz bölgesinin yöresel yemekleri akdeniz bölgesi yöresel yemekleri bölgesinin meşhur akdenizin Akdeniz bölgesinin en meşhur yemeği hangisi diye düşünürseniz işte cevabı melekler :tik: MAHLUTA Malzeme: 250 gr. Kırmızı mercimek, 2 kaşık yağ,Kırmızı biber ve tuz Yapılışı: Bir tencereye su konur , tuz atılır , kaynamaya bırakılır. Kaynarken ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler ilave...

Sayfayı Paylaş