Ekilen kaşlar ne zaman çıkmaya başlayacaktır ?

Uzman SühaN

Administrator
Ekilen kaşlar ne zaman çıkmaya başlayacaktır ?
Kaş ekimi dışında saç, sakal, bıyık ve diğer ekimler içinde geçerli olan bu süreç 4 ay ila 1 yılı aşkın bir sürede sonuçlanmaktadır. Genel olarak 4 ay sonra ekilen saç köklerinin çıkmaya başladığı kanısı oluşmussa da bu durum kişiye ve uygulama yöntemine göre değişmektedir.

Ekilen kıl kökleri bölgede ekim yapıldıktan hemen sonra uzamaya başlarlar ve bu uzaman ömür boyu devam etmektedir. Ekilen kıl kökleri saçlı bölgeden alındıklarından dolayı ekilen bölgede de tıpkı saçta olduğu gibi uzama gözlenmektedir. Belirli aralıkla kaşlarda kesim işleminin gerçekleştirilmesi gerekecektir. Ekim işlemini takip eden 15. günle 6.haftanın sonunda şok dökülme dediğimiz geçici bir dökülme görülmektedir. Bu dökülme kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bazı kişilerde ekilen kıl köklerinin tamamı döküldüğü gibi bazı kişilerde de bir kısmı dökülmektedir. Fakat bilmeniz gerektiği önemli bir kısmının bölgede kaldığıdır. Bu yanlızca geçici bir dökülmedir ve dökülen kıllar 4 ay ile 1 yıl kadar bir süre içerisinde yeniden çıkacaktır.





9.jpg





Ekim işleminden 1 yıl kadar sonra kaşınızın son hali ortaya çıkmış olur. Bu dönemden sonra eğer ekimin sıklığından memnun değilseniz ikinci bir sıklaştırma işlemine karar verebilirsiniz. İlk sıralarda tüylenme şeklinde çıkan kıllar zamanla daha da kaliteli hale gelir. Bu dönemi tıpkı bebeklerin saçlarının dökülüp yeniden çıkma sürecine benzetebiliriz.

Sonuç olarak ekilen kaşların çıkış süresi 3-4 ay olmakta fakat tam olarak sonucun görülebilmesi için 1 yılı aşkın bir süre beklenilmesi gereklidir.

Kaş Dökülmesine Neden Olan Etkenler Nelerdir ?

Kaş dökülmelerinin neden olduğu konusunda kesin bir tanı yoktur. Fakat kaş dökülmelerine neden olan bir çok etken vardır. Bunların en önemlisi ise kaşlara yeteri kadar değer verilmemesi ve bilinçsiz bir şekilde kaş alım uygulamalarının yapılmasıdır. Bunun yanı sıra geçirilen bi takım rahatsızlıklar, görülen cerrahi tedaviler kaş kayıplarına neden olabilmektedir.

Genitik problemler

Genetik olarak hastalarda görülen seyrek kaş yada hiç kaş olmaması durumu doğuştan itibaren görülebilen bir durumdur. Bu durumdaki hastalarda kaş ekimi uygulaması ile son derece başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Bilinçsiz şekilde uygulanan kaş aldırma yöntemleri

Oldukça basit bir uygulamaymış gibi görünen ve çoğumuzunda rahatlıkla uygulayabildiği kaş aldırma yöntemi gerçekte son derece önemli olan ve dermotoloji bilgisine gereksinim duyan bir işlemdir. Ülkemizde var olan ve denetimlerinin sıklıkla yapılması gereken güzellik merkezlerinde bu işlem için çalışanların diplomalı uzmanlar olması gerekmektedir. Fakat ne yazık ki bu konuda oldukça yetersiz ve kurs sertifikası bile olmayan işlemler kaş alma işlemini gerçekleştirmektedirler. Kendinizin bilmeden aldığınız veya güzellik merkezlerinde uzmanlaşmamış personeller tarafından alınan hatalı kaş alımları sonucunda kaş kökleri zarar görmekte ve zamanla kökler zayıflayarak ölmektedir.

Kaş çekme alışkanlıkları ( Psikolojik Sorunlar )

Tıp dili ile Trikomania olarak bilinen psikolojik sorun tırnak yemenin yanı sıra kaş çekme ve kirpik çekme gibi bir takım rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Kaşların çekilmesi yine zamanla burada bulunan köklerin ölmesine neden olmaktadır.

Guatr hasalığı nedeni ile kaşların dökülmesi

Guatr hastalığı tiroid bezlerinin görevini tam olarak yerine getiremediği durumlarda görülür. Bu hastalığın sonucunda saç dökülmeleri görülebildiği gibi kaş dökülmelerine de sıklıkla rastlanmaktadır.

Allopecia Areata Saç kıran hastalığı

Tam olarak nedeni bilinmeyen Allopecia Areata hastalığı halk arasında saç kıran olarak bilinen bu hastalık saçlarda ve kaşlarda görülebiliyor.

Yaşın ilerlemesi ile kaşlarda dökülmelerin oluşması

Yaş ilerlemesi ile vücutta meydana gelen dirençte azalma olur. Bu durum saçlarda olduğu gibi kaşlarda da etkisini gösterir.

Kaza ve yanma sonucu görülebilen kaş kayıpları

Kaza ve yanma sonucunda kaş bölgesinde bölgesel olarakyada tamamen kaş kayıpları yaşanabilmektedir.

Kaş dökülmesi tadavisi bitkisel yada kozmetik olarak yapılabilir mi ?

Bu kesinlikle mümkün değildir. Toplumumuzda kaş dökülmelerine bitkisel yada kozmetik ilaçların iyi geldiğini ve olmayan bölgeleri kıllandırdığı gibi dilden dile dolaşan söylemler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü saç ve kaş kökleri bir defa öldüklerinde onları canlandıracak bir ilaç yoktur. Fakat bir takım hastalıkların ( guatr, saç kıran vs. ) iyileşmesi ile saçlar veya kaşlar yeniden yerine gelebilir. Bunların dışında tek tedavi ise kaş ekimidir.

Kaşlar dışarıdan gelebicek tehlikelere karşı gözün zarar görmesini engelleyerek gözü koruma altına alır. Aynı zamanda kaşlar yüz simetrisini tamamlayan çok önemli bir konumda yer almaktadırlar. Kaşların dökülmesi yada bir nedenden dolayı bölgesel olarak seyrelmeleri ciddi anlamda görüş ve estetik kaygıların yaşanmasına neden olurken kişinin karakteristik özellikleri üzerinde de etkisi olur.

Kaş kayıplarının insan üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Kaş ile ilgili sorunlar yaşayan kişilerin kendilerine olan özgüven eksikliği sosyal hayatına da yansır. Bu durum sürekli olarak kalıcı makyaj yapılmasına yada kaşların boya ile kamufule edilmeye çalışılmasına neden olur. Bu oldukça sıkıcı bir süreçtir.

Kaş dökülmesinin nedenleri nelerdir ?

– Kaş dökülmesinin ana nedenlerinden bazılarını sonradan meydana gelen hastalıklar, travlar, yanıklar ve bazı çevresel kazalar oluşturmaktadır.

– Sistemik olarak geçirilen bir takım rahatsızlıklar kaş dökülmelerine neden olabilmektedir. Bunun en büyük örneği hipotiroidi dir.

– Genetik birtakım problemler bunlar doğuştan meydana gelen ince kaş yada hiç kaş olmamasıdır.

– Bazı kişilerde kaş çekme rahatsızlığı vardır. Bu gelişim bozukluğu ( Trikotillomania ) adlandırılır. Bu gelişim bozukluğu sonucunda bireyin kendisi tarafından çekilen kaşlar zamanla ciddi anlamda kaş kayıplarına sebebiyet verir.

– Bir takım cerrahi tedaviler kaşların, kirpiklerin ve saçların dökülmelerine neden olabilir. Bunların en büyük örneği kemoterapi, radyoterapi gören hastalardır.

Yukarıda saymış olduğumuz sebeplerin yanı sıra kaşların sık sık ve düzensiz olarak alınması da kaş kayıplarına neden olabilmektedir. Halk arasında kaş küsmesi olarak nitelendirilen bu durum alınan kaşların bilinçsiz bir şekilde işlem görmesi sonucunda kaş kökleri zarar görür ve bu durum kaş kayıplarına ve kaşlarda seyrelmelere neden olur.

Kaş ekimi uygulaması kimlere yapılabilir ?

Doğuştan yada sonraki nedenlerden dolayı hiç kaşı olmayan hastalara, kaşları seyrelmiş olanlara yada kaş şeklinden memnun olmayan hastalarda kaş ekimi işlemi yapılabilmektedir.

Kaş ekimi dışında başka kaş çıkartma yöntemleri varmıdır ?

Yapay olarak kalıcı dövme yada boyama uygulamaları ile kaş yapılabilir. Fakat bu süreçler oldukça sıkıcıdır. Bunun dışında uygulanacak olan medikal yöntemlerle yada ilaç tedavileri kaç çıkartmak asla mümkün değildir. Bunun tek yöntemi kaş ekimi tedavisir.

Kaş ekimi nedir ? nasıl yapılır ?

Kaş ekimi saçlı bölgeden bu bölüm ( genellikle ense bölgesinden yada iki kulak arası bölümünden ) dökülmemeye kodlanmış saç kökleri alınarak kaş ekiminin yapılacağı bölgeye aktarılmasıdır. Kaş ekiminde en önemli husus ekimin yapılacağı yönün iyi bir şekilde belirlenmesidir. Sonuçların doğal olabilmesi için bu husus son derece önemlidir. Bu nedenle kaş ekiminin uzman plastik cerrahi hekimler tarafından gerçekleştirilmesi sonuçların mükemmel olması açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Gerçekleştirilen kaş ekimi uygulamaları kalıcıdır ve ekilen kıllar ömür boyu ekildikleri alanda canlılıklarını sürdürür.
 
Geri
Üst