gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.178
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Ekşili Patates (4 Kişilik)

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 Patates 1 Baş Sarmısak
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Tatlı Kaşıgı Biber Salçası
    1 Su Bardağı Zeytinyağı
    1 Limon
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.
    Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız yağda hafifçe çevirerek salçayı ekleyin. Limon suyunu sıkıp pişirin.
    Servis tabağındaki patateslerin üzerine tuz serpip hazırladığınız sarımsak sosunu dökerek servise sunun.

     
Ekşili Patates (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patates Dolması (4 Kişilik)

    Patates Dolması (4 Kişilik)

    Malzemeler 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...
  2. Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI : Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu...
  3. Balıklı Patates Salatası (2 Kişilik)

    Balıklı Patates Salatası (2 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Patates 1 Demet Kırmızı Turp 1 Tatlı Kaşığı Hardal 1 Adet Yumurta Sarısı Tuz - Karabiber 1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Yeşillik 2 Parça Mezgit Fileto (100?er gr.) Yemeğin Tarifi Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayin, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın....
  4. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...
  5. Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik)

    Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik)

    MALZEMELER 75 gr ufak konserve mısır 100 gr mantar 1 çorba kaşığı sıvıyağ 450 gr dondurulmuş karides 175 gr labne peyniri Sos: 45 ml sek şeri 5 çorba kaşığı elma suyu 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı soya sosu 4 çorba kaşığı mısır unu HAZIRLANIŞI Önce sosumuzu hazırlayıp, bir kenara koyalım. Bunun için tüm sos malzemelerini bir kapta...

Sayfayı Paylaş