gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.175
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Konu, 'Dolmalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
    3 Domates
    3 Acı Sivribiber
    1 Soğan
    1 Demet Maydanoz
    1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
    2 Su Bardağı Su
    Karabiber, Nane, Tuz
    Sos malzemesi:
    4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    2 Limonun Suyu
    1 Tatlı Kaşığı Nane
    10-12 Diş Sarmısak
    1 Çay Bardağı Su



    HAZIRLANIŞI :
    Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
    Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.
    Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.
    Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin.
    İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.
    Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.


     
  2. Huri

    Huri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu tarifi hayatımda ilk defa duyuyorum
     
  3. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    güzel bir tarif özel bir günde denemek istiyorum
     
  4. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    patlıcana bayılırım deneyeceim
     
Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. KOfik dolması(6 kişilik)

    KOfik dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya...
  2. Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini...
  3. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...
  4. Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

    Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 adet orta boy lahana, 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kasığı salça, 6 adet küçük boy soğan 500 gram kıyma, 1 çay kasığı kuru fesleğen 1 çay kasığı karabiber, 1 demet maydanoz 3 çay bardağı kırık pirinç, 2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri tuz ve su HAZIRLANIŞI Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın....
  5. Bademli Patlıcan Dolması

    Bademli Patlıcan Dolması

    Bademli Patlıcan Dolması Malzemeler 2 Adet orta boy patlıcan 12 Dilim dana jambon veya salam 1 Su bardağı soyulmuş badem 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Su bardağı galeta unu 1 Tutam taze nane Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın. Tavada yağı ısıtıp,...

Sayfayı Paylaş