gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik)

    Konu, 'Çöplük' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER
    75 gr ufak konserve mısır
    100 gr mantar
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    450 gr dondurulmuş karides
    175 gr labne peyniri
    Sos:
    45 ml sek şeri
    5 çorba kaşığı elma suyu
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı sirke
    1 çorba kaşığı şeker
    3 çorba kaşığı soya sosu
    4 çorba kaşığı mısır unu


    HAZIRLANIŞI
    Önce sosumuzu hazırlayıp, bir kenara koyalım. Bunun için tüm sos malzemelerini bir kapta karştırın ve bir kenarda bekletin.
    Brokoliyi ufak çiçekler halinde ayırın, soğanları ve kırmızı biberi kıyın. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mısırları yıkayıp hazırlayın.
    Sıvı yağı yapışmaz bir tavada kızdırın, sebzeleri hepsini ekleyip, sote edin. 5 dakika kadar pişirin.
    Karidesleri ilave edip, üç dakika daha pişirin.
    Daha sonra sosu ilave edip, karides ve sebzelerle beraber bir süre daha kaynatın. Yemeğiniz pişince ocaktan indirin.
     
  2. Huri

    Huri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  3. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa
    karidesi geçen yıl ilk kez tattım ve gayet hoşuma gitti :D
     
Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI : Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu...
  2. Paradise (4 Kişilik )

    Paradise (4 Kişilik )

    Malzemeler 4 cl Cin 2 cl Kayısı Likörü 4 cl Portakal Suyu Yemeğin Tarifi Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
  3. Ekşili Patates (4 Kişilik)

    Ekşili Patates (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Patates 1 Baş Sarmısak 1/2 Demet Maydanoz 1 Tatlı Kaşıgı Biber Salçası 1 Su Bardağı Zeytinyağı 1 Limon Tuz Yemeğin Tarifi Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin. Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız...
  4. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  5. Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    hamilelikte kırmızı şarap hamilelikte karides yemek şaraplı karides MALZEMELER 1 kg jumbo karides 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor) 1 kg domates 1 su bardağı kırmızı şarap Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber Bira HAZIRLANIŞI Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli...

Sayfayı Paylaş