Ela Göz Tatlısı

*GüMüŞ*

Yeni Üye
Üye
Ela Göz Tatlısı
göz tatlısı
Malzemeler

4 Su bardağı un
8 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı fındık tozu
1 Su barağı pudraşekeri
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
İçi için :
3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı
1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Adet yumurta
Şerbet için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya

576.jpg


Hazırlanışı


* Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun.
* Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
* Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun.
* Halkaların ortasına sıkın.
* 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin.
* Bu arada şerbeti hazırlayın.
* Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın.
* Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün.
* Soğuduktan sonra servis yapın.
 
Geri
Üst