Elde Açma Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır Buyrun Tarifi

Konu, 'Hamur İşleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Çarşaf Böreği Tarifi Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır


    Sevgili melekler, hamur işi yapmak beceri ister, sabır ister. Hani eskiler derler ya eline yakışması lazım diye, tam da öyle :) Eğer elinize oklava aldığınızda eğreti durmuyorsa, birkaç deneme ardından ufak ufak hamur açmayı öğrenebildiyseniz şimdi size tarifini vereceğimiz müthiş börekle herkesin övgüsünü toplayacaksınız. İşte Karadenizin dillere destan Çarşaf Böreği tarifi :tik:



    [​IMG]




    Malzemeler

    1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
    1 çay bardağı ılık su
    2 yemek kaşığı zeytin yağ
    1 paket kuru maya
    2 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    4 su bardağı un
    Yağlamak için;
    1 çay bardağı zeytin yağ
    50 gram kadar eritilmiş tere yağ




    Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı

    İçi için malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz.


    Yapılışı:

    Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin

    Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun

    Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın

    15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın

    8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun

    Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın

    Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin

    Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
    İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın

    Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın

    Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
    Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin

    Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin

    Afiyet olsun

     
  2. Meryem kuloğlu

    Meryem kuloğlu Forum Okuru

    Tarifi uyguladım fakat sonuç güzel degildi,daha önce kendi bildigim gibi uyguluyordum güzel oluyordu.bu sefer farklı denemek istedim olmadı:(
     
Elde Açma Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır Buyrun Tarifi konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Sütlü Yufka Böreği Nasıl Yapılır İşte Tarifi

    Sütlü Yufka Böreği Sütlü Yufka Böreği Tarifi Sevgili melekler, harika davet sofraları için yapabileceğiniz güzel bir börek tarifi ile karşınızdayız. Bu yazımızda sütlü yufka böreği nasıl yapılır sizlerle paylaşacağız :) MALZEMELER 1 paket yufka 1 litre süt 2-3 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr ) 250 gr beyaz peynir Bir demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı çöreotu HAZIRLANIŞI...
  2. Elde Açma Börek Tarifi Buyrun

    Ev Yapımı Açma Börek Yapılışı Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi Sevgili melekler, hiçbir yemek insanın kendi elleriyle, emek vererek yaptığı gibi leziz olmaz, bunu hepimiz biliyoruz :) O yüzden de yemeklerimizi mümkün mertebe evde kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Öyle ki artık dışarda tattığımız o müthiş lezzetleri evde kendimiz yapabiliyoruz. İşte o lezzetlerden biri olan ev yapımı açma...
  3. Ev Yapımı Çarşaf Böreği nasıl yapılır ya

    Kızlar kocam çarşaf böreği yapmamı istiyor ya ben ne bilim çarşaf böreğini de diyemiyorum normal börek yapmayı zaten zor biliyorum:) Sizden bu konuda bana yardım etmenizi de istiyorum lütfen Ev Yapımı Çarşaf Böreği nasıl yapılır tarifini verin.
  4. Nefis Etli Türlü Nasıl Yapılır Buyrun Tarifi...

    Etli Türlü Etli Türlü Nasıl Yapılır Sevgili melekler, sebze yemekleri favorinizse hem sebze hem de et yiyebileceğiniz nefis bir tarif vermek istiyoruz sizlere. Mevsimine göre sebzelerini ayarlayabileceğiniz nefis etli türlü tarifi için buyrun makalemize :) Etli Türlü İçin Malzemeler: 250 g dana kuşbaşı- kemikli kuzu eti 1 soğan 4-5 diş sarımsak 1 patates 1 pırasa 1 kereviz 1 biber...
  5. Hamsi Mücver Nasıl Yapılır Diyenlere Buyrun Tarifi!

    hamsi mücver, hamsi mücver nasıl yapılır, hamsi mücver tarifi Sevgili melekler, denizden babam çıksa yerim diyenler, babnızı değil, bu ayların en leziz balığı yiyin diyoruz ve bilmeyenler için değişik bir tarif, hamsi, mücver nasıl yapılır, tarifini sizlerle paylaşıyoruz... Hamsi Mücver 1 avuç ceviz, 1 tutam dere out, yarım kg hamsi, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul...

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. çarşaf böreği hamuru

    ,
  2. çarşaf böreği nasıl yapılır

    ,
  3. carşaf boregi

    ,
  4. açma börek tarifi,
  5. elde açma börek tarifi,
  6. çarşaf böreği tarifi,
  7. çarşaf böreği tarifi resimli,
  8. açma börek nasıl yapılır,
  9. çarşaf böreği hamuru nasıl yapılır,
  10. eldeacilanhamurnasilolmalidir