Elleriyle yürüyen aileye evrim incelemesi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Elleriyle yürüyen aileye evrim incelemesi
ADANA (İHA) - Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Üner Tan, genetik hastalık sonucu ortaya çıkan 4 ayak üzerinde yürüme sendromunun evrim teorisi için kanıt oluşturabileceğini söyledi. Tan, evrim teorisinde 4 ayaklılıktan 2 ayaklılığa geçildiğini belirterek, incelediği bir ailenin 2 ayaklı atalarından 4 ayaklılığa doğru tersine evrim geçirdiğini kaydetti.


Tan, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde yaşayan 2 aile üzerinde yaptıkları araştırmalarda, akraba evliliği sonucu çocuklarda "eller ve ayaklar üzerinde yürüme sorunu" anlamına gelen "Quadro Pedal" adı verilen genetik bozukluk oluştuğunu belirtti.


Ailelerden birinde, 19 çocuktan beşinde bu hastalığın bulunduğunu kaydeden Tan, "Kendilerine özgü geliştirdikleri bir dili kullanan bu ailenin çocuklarını sadece anne-babaları anlayabiliyor. Bu durumun, insanın evrim süresince kazandığı ve 2 ayak üzerinde yürümesini sağlayan gendeki değişim sonucu oluştuğunu tahmin ediyoruz. Genetik hastalık sonucu ortaya çıkan 4 ayak üzerinde yürüme sendromu, evrim teorisi için kanıt olabilir" dedi.


İnceleme yaptıkları çocukların, yavaş yavaş değişimi savunan Darwin Evrim Teorisi yerine, Sıçrama Evrim Teorisi'ni desteklediğini savunan Tan, şöyle konuştu:
"Bu teoride, canlıların genetik mutasyonlar sonucu aniden değişime uğradıkları belirtilmektedir. Çocuklarda yaşanan genetik mutasyonda da ileri değil geri dönüş gerçekleşmiştir. Bu durum da evrim teorisi için bir kanıt niteliğindedir. Darwin'in teorisinde insanlar 4 ayaklı halden, 2 ayaklı duruma geçmişlerdir. Aileyi inceledikten sonra bugün 4 ayaklı olan bu çocukların atalarının 2 ayaklı olduğunu gördüm. Yani geliştirdiğim teoriyle 2 ayaklılıktan, 4 ayaklılığa da gidiş olduğunu savunuyorum. Yani evrim tersine işlemiştir."


Evrim teorisi için tüm dünyada büyük incelemelerin hala yapıldığını hatırlatan Tan, şimdiye kadar fosiller üzerinde çalışmaların yapıldığını, ancak bu ailenin canlı birer örnek olması bakımından oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Geri
Üst