Elmalı İsveç Keki Tarifi İsterseniz Buyrun

T

TİTAN

Forum Okuru
Elmalı İsveç Keki Tarifi İsterseniz Buyrun
Elmalı İsveç Kekleri Nasıl Yapılır


Ev Yapımı Elmalı İsveç Kekleri Tarifi




Sevgili melekler, elmalı hamurişleri elma sevmeseniz bile hoşunuza gideceğine inandığımız yiyeceklerdir. Elma pek sevmeme rağmen hamurişlerinde elmanın kullanımı son derece leziz bir tat veriyor. Daha önce paylaştığımız Elmalı Dilimler tarifinin ardından bu sayfamızda da Ev Yapımı Elmalı İsveç kekleri Tarifi ile ilgili bilgiler veriyoruz...



elmali_isvec_keki-188.jpg






Malzemeler:

2 katlı pastaban
3/4 su bardağı toz şeker
1,5 paket vanilyalı puding
1/4-1/2 su bardağı krema
1 su bardağı şekerli süt
4 adet yeşil elma
5 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta
3/4 su bardağı su


Üzeri için:
400 ml krema
2 paket krema sertleştirici
rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

Keklerin (veya kekin) üzerini şekerli süt ile ıslatın.

Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirin. Pişince elmaları soyup küçük küpler halinde keserek tavaya ekleyin.

Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın. Elmaların yumuşaması için pişirmeye birkaç dakika daha devam edin. Elmalar yumuşayınca karışımı ılınmaya bırakın.

400ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın. Elmalı karışımı keklerin üzerine paylaştırın. Servis edin.
 
Geri
Üst