gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.237
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    Arnavut Ciğeri Arnavut Ciğeri

    Malzemeler
    1 Adet koyun ciğeri
    Yarım su bardağı un
    1 Su bardağı sıvı yağ
    2 Adet soğan
    Yarım demet maydanoz
    Tuz
    hazırlanışı
    • Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun.
    • Suları süzülünce ciğerleri una bulayın.
    • Yağı kızdırın.
    • Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin.
    • Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
    • Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Arnavut Ciğeri
    emeğine sağğlıkk
     
en iyi Arnavut Ciğeri tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut ciğeri!

    Arnavut ciğeri!

    Malzemeler 500 gr. kuzu ciğeri 2 iri soğan (piyaz doğranmış) 1 bağ maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 120 gr. (1 su bardağı) un Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada...
  2. Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri Malzemeler SOĞAN MAYDANOZ TUZ, KARABİBER 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 1 KUZU CİĞERİ Yapılışı KARACİĞERİN ZARINI SOYUN, DAMARLARINI ÇIKARIN, EZMEDEN KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.YIKAMAYIN, ANCAK KANININ AKMASI İÇİN BİR MÜDDET SÜZGÜDE BIRAKIN.KURU HALE GELİNCE UNU SERPİŞTİRİN, ELİNİZLE KARIŞTIRARAK CİĞERİN UNA BULANMASINI SAĞLAYIN. TEREYAĞINI TAVADA ISITI,...
  3. Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    MALZEMESİ750 gr. kuzu ciğeri 200 gr. (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz Pul kırmızı biber Sumak 5 adet orta boy kuru soğan 2 demet maydanoz Kekik 1,5 su bardağı ayçiçek yağı TARİF Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra...
  4. En İyi Tiramisu Tarifi

    En İyi Tiramisu Tarifi

    En İyi Tiramisu Tarifi Selam bayanlar sizden çok çabuk olarak En İyi Tiramisu Tarifini yazmanızı rica ediyorum.
  5. arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?

Sayfayı Paylaş