gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    En Sağlıklı Yılbaşı Hindisi Pişirilişi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; sağlıklı yılbaşı hindisi hakkında bilgiler vermektedir.

    Sevgili melekler, yılbaşına yaklaştığımız şu günlerde yılbaşı gecesi menüsü için ufak tefek planlar yapıyoruz. O gece için bazı evlerde pişecek hindinin nasıl ğişeceği konusunda minik araştırmalar da yappılıyor. Genelde tercih edilen dolması ya da fırınlanması. Peki en sağlıklı hindi pişirilme metodu nasıl öğrenmek ister misiniz ? O halde sözü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emin Yılmaz ' a verelim ve öğrenelim...



    [​IMG]

    Yılbaşı sofralarında yemek tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, hindi etinin protein oranı yüksek, yağ oranı düşük bir et olduğunu dile getirdi.

    ''Sindirim sorunu bulunmayan, mide rahatsızlığı yaşamayan kişiler hindi eti yemeli'' diyen Yılmaz, ''Sindirimi biraz daha güç olan hindi etinin aşırı tüketilmesi, mide fesatlarına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir'' diye konuştu.

    PİŞİRME İŞLEMİ ÖNEMLİ
    Yılmaz, hindilerin kesimi, tüylerinin yolunması ve içinin temizlenmesi gibi konulara özen gösterilmesi gerektiğine de işaret ederek, pişirme işleminin önemli olduğunu vurguladı.

    Türkiye'deki ev kadınlarının yaygın tüketilmemesi nedeniyle hindi pişirme konusunda çok bilgili olamayabileceklerini vurgulayan Yılmaz, ''Hindi eti genel nitelikte tavuk etine benzer. Bütün bir hindinin marine edilmesi, hazırlanması ve terbiye edilmesi, pişirilme işleminden önce yapılması gereken işlemlerdir. Hindi zor pişen, sert etli canlıdır" dedi.
    Doç. Dr. Emin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Uzun süre ısıtılmış ve bekletilmiş yemeklerin tüketilmesi risk oluşturabiliyor. Örneğin, hindi etini akşam yedikten sonra tekrar fırında bekletip saatler sonra tüketmek sağlık için risk oluşturabilir.''

     
En Sağlıklı Yılbaşı Hindisi Pişirilişi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli yılbaşı hindisi

    Kestaneli yılbaşı hindisi

    Lezzeti bol yapımı kolay Hindiyi temizledikten ve yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişmesine yakın tuz ve karabiberle tatlandırın. Hindiyi tencereden alıp bir kenarda bekletin. Soğanı temizleyip ince kıyın. Kestaneleri soyun. Tereyağını bir tavaya alıp soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar...
  2. Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?

    Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?

    yılbaşı hindisi yılbaşı hindisi nasıl pişirilir yilbasi hindi nasil pisirilir hindi nasıl pişirilir Yılbaşında ilk defa hindi yapacak ve pişirecek olanlar için işine yarayacağını düşündüğüm nefis bir yılbaşı hindisi tarifini vermek istiyorum.Geleneksel yılbaşı yemeği olan fırında hindinin tarifine geçiyorum ve yanında da olmazsa olmazlarından iç pilavın tarifi:tik: Malzemeler 1 Adet orta boy...
  3. Fırında YIlbaşı Hindisi

    Fırında YIlbaşı Hindisi

    Yılbaşının Geleneksel yemeğidir hindi peki meleklerim siz hindi pişirmeyi biliyormuzunuz... Bilmeyenler için Fırında Yılbaşı hindisi tarifi :tik: Malzemeler 1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber İç Pilav İçin: 2 su bardağı pirinç 2 doluca yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı...
  4. yılbaşı hindisi nasıl pişirilir

    yılbaşı hindisi nasıl pişirilir

    2013 yılı için yılbaşı hindisi yapmak istiyorum ama nasıl ve pişireceğim bana bilgi ve tarif verebilir misiniz lütfen ?
  5. Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?

    Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?

    yılbaşı hindisi,yılbaşı hindisi nasıl doldurulur,yılbaşı hindisi tarifi,yılbaşı hindisi nasıl pişer, YILBAŞI HİNDİSİ İÇİN MALZEMELER 1 adet orta boy bütün hindi (4-4,5 kg.) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tuz İçi için: 1 dal biberiye 1 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı...

Sayfayı Paylaş