gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    enginar

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    (Artischocke / Artichaut / Artichoke / Cynara scolymus / Cynara / Artichaut cynaria scolymus) Haziran-temmuz aylari arasinda, mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitkidir. Killi, kumlu ve rutubetli topraklarda yetistirilir. Gövdeleri dik, kuvvetli, sert ve boyuna olukludur. Yapraklari sapsiz, büyük, uzun-oval ve parçalidir. Çiçekler üst yapraklarin koltugundan çikan, uzun saplarin ucunda büyük basçiklar halinde toplanmistir. Çiçek tablasi etlidir. Hepsi tüp seklinde olan çiçekleri ve bunlarin aralarinda bulunan tüyleri tasir. Türkiye’de yetistigi yerler: Marmara ve Ege bölgesinde bahçelerde yetistirilir. Kullanildigi yerler: Bitkinin sebze olarak kullanilan kismi, çiçek tablasi ile tâze dip yapraklari ve kökleridir. Yapraklar ve kökte eynarin isimli aci bir madde, inulin, tanen ve filavon bünyesinde bir glikozit vardir. Tâze yaprak ve köklerinden yapilan hulâsa ve tâze yapraklardan hazirlanan çay, safra çogaltici ve idrar arttirici olarak karaciger hastaliklarinda kullanilir. Kanda kolesterini azaltir. Ates düsürücü ve istah açici tesirleri vardir. Ayrica, idrar söktürür, bedeni ve ruhi bitkinligi giderir, romatizma ve seker hastaliklari için faydalidir.
    alıntıdır

     
enginar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. zeytinyağlı enginar..

    zeytinyağlı enginar..

    enginar garnitür enginarlı garnitür enginar hazır garnitürlü zeytinyağlı hazır garnitürlü MALZEMELER: 4-5 enginar 1 sogan yarım limon 1 tatlı kaşıgı un 1 kesme seker hazır garnitür 3 bardak su YAPILIŞI : SOGANI RENDELEYİP ZEYTİNYAĞINDA PEMBELEŞTİR.ÜZEİRNE SUYU KOY.SU...
  2. enginar çorbası

    enginar çorbası

    Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa...
  3. Enginar Salatası

    Enginar Salatası

    Malzemeler: 4 temizlenmiş enginar 8 kiraz domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 sarı biber Yarım demet roka 1 limonun suyu Tuz Hazırlanışı: *Enginarları dörde bölerek yarım limonun suyu eklenmiş suda haşlayın, suyunu süzün ve bir kaseye alın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye keserek ekleyin. Roka yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ilave edin. *Sarı biberin çekirdeklerini...
  4. Enginarın Yararları

    Enginarın Yararları

    Enginar ve enginarın yararları konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan bilgileri paylaşıyorum. Baş ve sap kısımlarından oluşan enginar vücut sağlığı açısından pek çok fayda içermekle birlikte en önemli faydası kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor olması diyebiliriz. Kalp kaslarını besleyen damarları temizlemesi açısından kalp krizlerine karşı etkili bir formül niteliği...
  5. Zeytinyağlı Enginar

    Zeytinyağlı Enginar

    zeytinyağlı enginar, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Zeytinyağlı kültürümüzün en zarif görüntülü yemeği bence enginardır.Çoğunlukla pek sevilmeyen bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmez.Karaciğer ve kalp dostu olan enginar yorgunluğu giderdiği gibi vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmaya...

Sayfayı Paylaş