gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Erişteli süt kebap kavurması

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    Koyun etini pek sevmiyorum hafif bi kokusu olduğundan sizde benim gibi koyun eti sevmiyorsanız daha etindende yapabilirsiniz:)

    [​IMG]


    Malzemeler:

    1 kg (koyun koldan kesilmiş) kuşbaşı et
    50 gr tereyağı
    1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    1 su bardağı sıcak süt
    5 soğan
    2 taze soğan sapı
    4 dal maydanoz
    1 çay kaşığı pul biber
    Tuz, karabiber
    Erişte için:

    1 paket hazır erişte
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Hazırlanışı:
    *Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün. Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyuyla sulandırıp tencereye alın. Tereyağını ekleyip kısık ateşte karıştırın. Erişteyi ilave edip harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin.

    *Soğanları soyup piyaz doğrayın. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Maydanozu dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun. Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın. Taze soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin. Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.


     
Erişteli süt kebap kavurması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Firinlanmiş Erişteli Pilav

    Firinlanmiş Erişteli Pilav

    Malzemeler 3 su bardağı erişte 3 çorba kaşığı margarin 4 bardak et suyu 2 domates Tuz ve karabiber Yapılışı Domatesleri ince ince doğradıktan sonra bir tencerenin içinde kızdırmış olduğunuz yağın içinde hafif kavurun.4 bardak et suyu da ilave edin ve kaynatın.Karışım kaynadıktan sonra erişteleri üzerine ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.Eriştelerin hafif ateşte suyunu...
  2. Bayram Kavurması

    Bayram Kavurması

    Malzemeler 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik Yemeğin Tarifi Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını...
  3. Turşu Kavurması

    Turşu Kavurması

    biber turşusu kavurması Malzemeler Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye ve kiraz kullanilir) 6 iri soğan, 1,5 su bardağı zeytinyağı Yapilis Tarifi Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
  4. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  5. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.

Sayfayı Paylaş